separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

kultura

Nova knjiga i veliki koncert 'doktora' u Beogradu - NELE KARAJLIĆ 25. MAJA NA TAŠMAJDANU! Uskoro izlazi novi spot za pesmu koja se zove 'Ti to ne razumeš' (VIDEO)


Dr Nele Karajlić, najavio je spektakularan koncert za 25. maj, istakavši da je zanimljivo to što su mu svi datumi koncerata u vezi sa njegovim životnim motom SFRJ.


Karajlić je rekao da se vraća i muzičkoj karijeri, i da će veliki povratak biti koncert na Tašmajdanu.

- Ono što je zanimljivo, jeste da sam poslednji koncert prošle godine imao 29. novembra u Skoplju, nastupam 1. maja u Vrnjačkoj banji i 25. maja u Beogradu. Svi datumi su u vezi sa mojim životom koji se zvao Savezna Federativna Republika Jugoslavija – rekao je Karajlić.

Kako ističe, nije jugonostalgičar, ali se tako poklopilo.

Karajlić je najavio da uskoro izlazi novi spot za pesmu koja se zove “ Ti to ne razumeš” a koja u suštini predstavlja, kako kaže, njegovo nesnalaženje u svetu u kome se danas nalazimo.

- Došlo vreme da i mi stari rokeri počnemo da dobijamo nagrade - istakao je  Karajlić, rekavši da mu je izuzetno velika čast što je upravo on dobitnik nagrade za kniževnost "Momo Kapor".

- Čast je dobiti ovako značajnu nagradu. Čast je biti i u istoj rečenici sa Momom Kaporom,a kamoli dobiti nagradu sa njegovim imenom – rekao je Karajlić.

Kako kaže, izgleda da je došlo vreme da i stari rokeri počnu da dobijaju književne nagrade.

Kako ističe, ono što mu je najvažnije, jeste da nagrada mnogo više znači delu nego piscu, i kako kaže, nagrada i jeste za roman, ne za Neleta.

Autor: TvPink Printscreen

- Cela ideja ove knjige “Solunska 28”, jeste da se u tri knjige napiše istorija jedne kuće na Dorćolu koja traje sto godina. Prvi deo knjige završava sa periodom do 1918. godine, krajem Prvog svetskog rata, a drugi deo bi trebalo da govori o najbolnijem periodu za vreme Drugog svetskog rata i nemačke okupacije, i završava se krajem rata otvarajući novo poglavlje koje Beograd čeka na dalje – rekao je Karajlić.

Kako kaže, taj period oslobođenja biće opisan u trećoj knjizi.

- Postoji jedna teorija da život imitira umetnost, a ne umetnost život, kaže Karajlić i ističe da je i sam iznenađen kako su neke ličnosti verodostojno “iskopirale” ono što je on “predvideo”.

Autor: TvPink Printscreen

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti