separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

kultura

Komad ‘Bez pogovora’ večeras otvara Obrenovačko pozorište! (FOTO)


Sam početak i otvaranje prvog obrenovačkog pozorišta rezervisano je za predstavu “Bez pogovora” po tekstu Harolda Pintera, u režiji Vide Ognjenović.


Glavne uloge kodmada koji će večeras premijerno da otovori prozorište u Obrenovcu tumače Ognjen Drenjanin i Predrag Damnjanović.

Direktor JP SKC “Obrenovac” Ivan Jegorović rekao je da je ovo velika stvar za Obrenovac, jer će pored kulturnog sadržaja koji će biti plasiran građanima i diplomirani glumci moći da se vrate kući i da rade ono za šta su se školovali.

Autor: Fotografije Obrenovačko pozorište/Vukašin Ljuština

- Otvaranje pozorišta je velika stvara ne samo za Obrenovac nego i za Beograd i Srbiju, ovaj teatar će biti mesto koje će omogućiti mladim glumcima da se afirmišu i steknu iskustvo uz starije kolege koje će igrati na našim daskama. Takođe svi obrenovački diplomirani glumci će konačno imati svoju kuću gde će moći da rade i stvaraju takoreći u svom dvorištu. Što se tiče predstave nije slučajno, što baš komadom “Bez pogovora”,nobelovca, Harolda Pintera, otvaramo Obrenovačko pozoriste. On je poklonio našem narodu ovaj tekst, pre dvadeset godina, u vreme bombardovanja, kao čin solidarnosti - rekao je Jegorović.

Autor: Fotografije Obrenovačko pozorište/Vukašin Ljuština

Glumac Peđa Damnjanović rekao je da je dug put bio do otvaranja, ali kako je dodao, trud se isplatio. 

Autor: Fotografije Obrenovačko pozorište/Vukašin Ljuština

- Nakon višegodisnjih pokušaja da, mi, diplomirani glumci, u svom gradu , koji ima sve uslove da nam to i pruži, osnujemo Obrenovačko pozorište, dobili smo tu priliku zahvaljujući rukovodstvu SKC “Obrenovac” . Zaista ovaj grad zaslužuje jedno ovakvo mesto iz razloga, jer Obrenovac ima sjajnu pozorišnu publiku i nadamo se da će umeti da prepozna i nagradi aplauzima sve ono što radimo - rekao je Damnjanović.

Autor: Fotografije Obrenovačko pozorište/Vukašin Ljuština

Ognjen Drenjanin istakao je da mu je neizemrno drago da kao tek diplomirani mladi glumac ima šanu da igra u svom gradu kao i da je to velika obaveza koja ih tera da daju sve od sebe u narednim projektima.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti