Info
ZABAVA

vesti

PINK.RS PREPORUKA: Događaji iz oblasti kulture, nauke i umetnosti (FOTO)


Ovo su događaji koje ne smete propustiti.


Autor: Pixabay.com

Od 20. decembra do 15. januara u holu Doma sindikata (Trg Nikole Pašića 5) je otvoren Novogodišnji i božićni sajam knjiga 2017.   U prodaji je sve - od knjiga za decu, preko beletristike do stručne literature - sa popustima do 50 odsto. Novogodišnji i božićni sajam knjiga otvoren je od 9.00 do 20.00 svakog dana, osim dan ili dva posle dočeka Nove godine i dan posle Božića.

Romantična komedija "Zašto baš on" Džona Hamburga i psihološki triler "Zatočena" Farena Blekburna od sutra će biti na redovnom repertoaru domaćih bioskopa. U komediji igraju Brajan Krenston, Džejms Franko, Zoi Dojč, Megan Mulali, Grifin Glak i mnogi drugi, dok u trileru pored Naomi Vots igraju i Čarli Hiton i Džejkob Trembli.

Autor: Pixabay.com
Autor: Tanjug

U Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine Pevačka družina „Rukovet“ održaće Božični koncert srpske duhovne muzike. Na programu su kompozicije osnivača „Rukoveti“ Dragana Mlađenovića, a horom diriguje Milica Radivojević. Ulaz je besplatan.

U Dvorani Kulturnog centra Beograda od 1. do 10. januara biće organizovan novogodišnji program nekih od najboljih filmova iz ove godine. Publika će moći da pogleda dokumentarac “Još jedan tango” Hermana Krala (Nemačka/Argentina), novi film Pedra Almodovara “Hulijeta”, “Moja majka” Nanija Moretija, “Matura” rumunskog reditelja Kristijana Munđijua, nagrađenog za najbolju režiju u Kanu, debitantsko ostvarenje Deniz Gamze Erguven “Mustang”.

Autor: Pixabay.com
Autor: Wikipedia

Januarske dnevne projekcije u Kinoteci obeležiće filmovi Klinta Istvuda. Sa par izuzetaka, svaki film će biti prikazan dva puta, u redovnom terminu od 12.30 ili 13 časova i sutradan, od 10 časova. Klint Istvud, čuveni američki glumac i reditelj još uvek je, u 87. godini, aktivan na filmu, a u 18 odabranih ostvarenja koja publika ima priliku da vidi od 8. do 28. januara, u osam potpisuje režiju i igra glavnu ulogu. Klint Istvud je glumio u 51 filmu, a režirao ih trideset pet.

I. P. 

Komentari • 0


povezane vesti