AKTUELNO

Jedan od najvećih svetskih stručnjaka sav novac iz Atine dao je u dobrotvorne svrhe - i to onima kojima je najpotrebniji!

Novac zarađen oproštajnom utakmicom srpskog trenera Dušana Dude Ivkovića, koja je održana 20. septembra u Pireju između Olimpijakosa i "Dudine zvezde", prosleđen je dobrotvornoj organizaciji "Dečiji osmeh" iz Grčke i Univerzitetskoj dečijoj klinici u Beogradu.

Polovinu prihoda sa tog meča dobila je grčka organizacija koja je slala donacije i pomagala deci iz Srbije za vreme bombardovanja 1999. godine, dok je druga polovina upućena klinici u Tiršovoj.

Ivković je Srbiji doneo toliko sreće, da smo se zbog njega osećali najponosnijom nacijom. Ipak, on ne prestaje da zadivljuje!

Duda Ivković trenerskim poslom prestao je da se bavi 2016, a ove jeseni puni 74 godine.

Ipak, kao što je ranije najavio, zvanično se od karijere oprostio utakmicom humanitarnog karaktera odigranom 20. septembra, a koju je organizovao u saradnji sa Olimpijakosom, klubom kome je doneo dve titule prvaka Evrope.

Pročitajte još: Ivković dobija priznanje Legenda Evrolige

Kao selektor reprezentacija SFR Jugoslavije, SR Jugoslavije i Srbije osvojio je titulu prvaka sveta 1990, tri evropska zlata (1989, 1991, 1995) i srebro 2009, kao i olimpijsko srebro 1988. godine.

#Dušan Ivković

#Humanitarna akcija

#Trener

'