AKTUELNO

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je u nedelju srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu izgubivši od ekipe iz Slovenije.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević rekao je da bi Srbija potpuno zasluženo osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, ali da čestita reprezentaciji Slovenije sa kojom KSS ima vrlo uspešnu saradnju.

- Ostvarili smo fantastičan rezultat. Od starta naši košarkaši nisu pokazali slabost niti strah, iako neki od njih po prvi put nose dres reprezentacije.  - rekao je Tomašević za TV Pink.

Foto: TV Pink

On je istakao da je kvalitet srpske reprezentacije to što se igra timski, te da mladi košarkaši uče da se podrede kolektivu.

Kada je reč o kontroverznim sudskim odlukama u finalu Evropskog prvenstva, Tomašević je istakao da su odluke izazvale mnogo pritisaka među igračima.

- Zadatak sudije je da drži utakmicu pod kontrolom, a oni to nisu znali. Odluke su, nažalost, bile uglavnom na našu štetu. Srbija je imala i dan odmora manje, a igrali smo teške utakmice pre toga. Slovenija je imala dan više da se pripremi, a i dan više da se skupi veći broj njihovih navijača - istakao je Tomašević.

On je podsetio da je Savez obezbedio karte za utakmicu svakome ko je došao u Istambul, te da je to unapred obećao Saša Đorđević.

- Prisustvo naših ljudi je vetar u leđa i daje pozitivnu energiju - rekao je Tomašević.

#Dejan Tomašević

#Košarka

#Slovenija

#Srbija

'