AKTUELNO

Skupština KSS zakazana je za 15. decembra kada će biti izabran naslednik Dragana Đilasa.

Proslavljeni srpski košarkaš Predrag Danilović podneo je zvaničnu kandidaturu za predsednika Košarkaškog saveza Srbije i poručio da mu je čast što je predložen za takvo mesto.

- Posle razgovora sa mnogim istaknutim ljudima srpske košarke prihvatio sam predlog velike većine delegata Skupštine da budem kandidat za predsednika KSS-a. Ovaj predlog i podrška koju sam dobio predstavljaju za mene veliku čast, a ujedno i priznanje za sve što sam do sada postigao, prvo kao igrač, a potom i kao sportski funkcioner - rekao je Danilović.

- Ukoliko dobijem poverenje delegata na Skupštini KSS za program koji sam predložio, očekujem da svi mi koji u Srbiji volimo košarku zajedno radimo na daljem razvoju našeg najtrofejnijeg sporta - izjavio je Danilović.

Kako je saopštio KSS, Danilović je jedini podneo kandidaturu za čelnu poziciju u KŠ-u, čiji je rok istekao danas u podne.

On je dostavio program rada i predlog za četiri resorna potpredsednika: Ana Joković (potpredsednik za žensku košarku), Igor Rakočević (za mušku košarku), Bojan Radun (za finansije i marketing) i Dušan Projović (za takmičenja).

I. P.

#Dragan Đilas

#Košarkaš

#Predrag Danilović

'