AKTUELNO

Bez Teodosića u Madridu...

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 20.30 igraju meč 32. kola Evrolige proitv Reala u Madridu, a uoči ovog duela javnosti se obratio trener tima sa Malog Kalemegdana Janis Sferopulos.

- Očekujemo tešku utakmicu, to je jedan od najtežih mečeva koji možemo da igramo, jer igramo protiv prvog na tabeli. Oni su aktuelni šampioni i glavni favoriti za osvajanje i ove sezone. Imamo tešku misiju pred sobom, ali borićemo se. Znamo koga imamo na raspolaganju, idemo tamo da damo sve od sebe - počeo je priču Sferopulos, pa dodao:

- Moramo da igramo dobru odbranu, ne smemo da damo Realu da da dosta poena i nađe ritam, jer onda bi bilo teško da i mi nastavimo da igramo u takvom ritmu.

Istakao je grčki stručnjak i kako mu je malo teže da motiviše igrače u trenutku kada ne postoji rezultatski značaj za utakmicu.

- Mislim da je motivacija igrača malo teža, ali igramo za Zvezdu, borimo se za svaku pobedu. Znamo da naš zadatak nije lak, ali tako ćemo se pripremiti mentalno, da odigramo dobru utakmicu.

Dotakao se i zdravstvene situacije.

- Topić i Tompkins neće putovati, oni treniraju samo individualno. Tompkins trenira, ali bez kontakta. Oni nisu spremni. Svi ostali osim Jaga koji ima šavove putuju. Topić je u poslednjoj fazi oporavka. Vežba individualno sa loptom. Polako će se vratiti treningu sa timom, prvo bez, a onda i sa kontaktom. Onda će biti spreman da zaigra - zaključio je Sferopulos.

Ne radi se o ozbiljnijem problemu, ali...

KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da će naš prvi tim, osim ranije odsutnih Dos Santosa, Topića i Tompkinsa, biti oslabljen u Madridu i za Miloša Teodosića. Naš plejmejker je tokom poslednjeg trening pred put ekipe u Madrid u četvrtak, osetio nelagodnost i mučninu, pa je nakon preventivnih pregleda u bolnici, koji su utvrdili da se ne radi o ozbiljnijem problemu, odlučeno da iz predostrožnosti ostane u Beogradu. Prema planu, naš plejmejker će biti spreman za narednu utakmicu koja je na programu u ponedeljak.

Autor: