AKTUELNO

Nikola Jokić je sa svojim Denver Nagetsima prekinuo niz od četiri meča bez poraza i izgubio je pred svojim navijačima od Finiks Sansa rezultatom 104:97.

Finiks je do trijumfa predvodio moćni Kevin Durent koji je susret završio sa 30 poena, dok je Jokić bio na ivici tripl-dabla, te je upisao 22 poena, deset asistencija i devet skokova.

Što se same utakmice tiče, posle egala u prvoj četvrtini, Finiks je na poluvremenu imao sedam poena prednosti i delovalo je da je bliži trijumfu. U trećoj deonici prednost je išla i na plus 15, isto je bilo i u četvrtoj četvrtini, ali su Jokić i Nagetsi uspeli da se vrate na jednocifren zaostatak i uđu u neizvesnu završnicu.

Ipak, snage za preokret nije bilo, a ono što posebno može da zabrine Majka Melouna i ekipu je to što je ovo drugi vezani neuspeh protiv Finiks Sansa sa kojima bi moglo da se desi da odmere snage u plej-ofu.

Pored Durenta u timu Finiksa istakli su se i Buker sa 17 poena i devet asistencija, kao i Alen koji je dodao 13 poena. Jokić je sa druge strane imao podršku jedino u Gordonu i Porteru koji su postigli po 18 poena.

Posle ovog poraza Denver ostaje na skoru 51-22 i lider je Zapadne konferencije, dok je Finiks sa 43 pobede i 30 poraza na sedmom mestu koje vodi u plej-in.