AKTUELNO

Crveno-beli košarkaši su, nakon trijumfa nada Galatasarajem, korak bliže plasmanu u Top 8.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da je prezadovoljan igrom i pobedom protiv Galatasaraja (77:58) u Evroligi i dodao da nije očekivao tako ubedljiv nastup svojih izabranika.

- Odigrali smo dobar meč, pogađali šuteve, bili dobri u defanzivi i izgradili rezultat pod kontrolom. Naravno da pobeda nad Galatasarajem nosi veću težinu i zato nam je posebno drago. Raduje način na koji smo došli do 13. trijumfa u Evroligi - rekao je Radonjić.

Crvena zvezda je 13. trijumfom u Evroligi ove sezone protiv Galatasaraja prekinula niz od dva uzastopna poraza, a takav učinak raduje Radonjića.

- Nije bilo realno da ćemo ovoliko biti dobri i kontrolisati utakmicu. Još sam zadovoljniji tim i drago mi je što smo našli rešenje za tešku situaciju u kojoj smo (povrede, gust raspored prim. aut). Nadam se da nećemo opet da se suočavamo sa takvim problemima. Motivisani smo, radimo i ćutimo.

Crnogorski trener naglašava da je njegova ekipa na pravi način prebrodila težak period u poslednjih mesec dana.

- Malo smo se konsolidovali, izdržavamo i ponašamo se dobro. Nalazimo izlaz iz svakih situacija, na terenu i van njega", poručio je Radonjić, koji nije hteo javno da pohvali partiju Branka Lazića i njegovih 17 poena, među kojima je bilo perfektih 5/5 za tri.

Njegov kolega sa klupe Galatasaraja Ergin Ataman poneo se neprofesionalno, pošto je samovoljno napustio konferenciju za medije posle pitanja turskih novinara.

Crvena zvezda narednog četvrtka dočekuje Brose Bamberg u 24. kolu Evrolige.

N.P.

#Dejan Radonjić

#Evroliga

#KK Crvena zvezda

#KK Galatasaray

'