AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja danas konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade Srbije, a u zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike nešto pre 8 i 30 sati stigao je poslanik liste “Mi – glas iz naroda” Aleksandar Pavić sa još dvoje saradnika.

Lista “Mi glas iz naroda” osvojila je 13 mandata na decembarskim izborima, ali je u međuvremenu došlo do podela u tom pokretu.

Vučić je u ponedeljak, 26. februara započeo konsultacije o mandataru, a razgovore je obavio sa manjinskim listama - Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi i Ruska stranka – Slobodan Nikolić.

Na Andrićevom vencu bili su i predstavnici liste Saveza vojvođanskih Mađara, kao i liste čiji su nosioci Usame Zukorlić i Tomislav Žigmanov, a predstavnici obe liste očekuju nastavak saradnje sa naprednjacima u vlasti.

Narednih dana očekuje se nastavak konusltacija sa listama SNS, SPS, dok su predstavnici lista “Srbija protiv nasilja” i koalicije NADA najavili da neće doći.

Podsećamo da je posle izbora 17. decembra, ukupno 10 izbornih lista prešlo cenzus.

Inače, predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi većinu za izbor vlade.