AKTUELNO

Neki mediji su javili da je motiv napada proslava Nove godine, koja pripada zapadnjačkoj tradiciji.

Prema navodima turskih medija, napadač je u klub došao taksijem, zbog čega je policija pozvala na saslušanje jednog taksistu.

Foto: Tanjug AP

U oružanom napadu u popularnom klubu u Istanbulu tokom dočeka Nove godine ubijeno je 39 ljudi, a 69 povređeno. Među njima se nalazilo 16 stranaca.

Prethodno neki mediji su objavili da je motiv napada upravo proslava Nove godine, što je zapadnjačka tradicija i koju tradicionalna islamska kultura ne poznaje.

Novi snimak pucnjave pokazuje trenutak na kome se vidi da napadač počinje da puca pre ulaska u klub, ali i da ne nosi kostim Deda Mraza kao što je većina medija objavila. Napadač je u crnoj odeći sa kapuljačom na glavi, a na snimku se vidi trenutak kada puca oko sebe i kada meci rikošetiraju o automobile na ulici pre nego što je utrčao u klub.

Postoji i priča da je jedan napadač, sa crnom kapuljačom, kao što se vidi na snimku, utrčao na glavni ulaz, dok je drugi, obučen u kostim Deda Mraza, bio unutra.

Generalni konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković izjavio je da državljana Srbije nema među poveđenim i stradalim osobama.

J. Stanković

#Deda mraz

#Napad

#Terorizam

#Turska

'