AKTUELNO

U udesu je učestvovalo sedam vozila: kamioni, automobili, kombi i pikap

Jedna osoba je poginula u lančanom sudaru koji se dogodio oko 13 sati na niškom auto-putu kod skretanja za Batočinu. Fotografija smrskanih vozila najbolje oslikava koliko je sve ozbiljnija situacija na srpskim putevima usled nepoštovanja, kako saobraćajnih propisa tako i nemarnog ponašanja, koje dovodi do požara koji se otme kontroli.

U sudaru su učestvovala tri teretna vozila, dva putnička automobila, kombi i pikap, a beogradski mediji navode da je do sudara došlo jer su vozila uletela u gust dim koji se nadvio nad putem, nakon što je neko zapalio nisko rastinje.

Mediji navode da je kolona na tom delu auto-puta kilometarska. Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštili su da je na snazi obustava saobraćaja na dva kilometra od naplatne stanice Batočina, u smeru od Beograda ka Nišu.

Stefanović: Očekujem što pre pronalaženje odgovornog za paljenje rastinja pored auto-puta

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je, povodom saobraćajne nezgode na auto-putu kod Batočine, da očekuje od pripadnika policije da što pre pronađu osobu koja je odgovorna za paljenje niskog rastinja pored auto-puta, što je najverovatnije uzrok teškog lančanog sudara.- O svemu je obavešteno nadležnom tužilaštvo, po čijem nalogu policija već postupa - izjavio je ministar Stefanović.

I MUP je potvrdio da je danas oko 13 časova na auto-putu kod skretanja za Batočinu u smeru ka Nišu došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala tri teretna, dva putnička, kombi i pikap vozilo. U ovoj saobraćajnoj nezgodi jedna osoba je zadobila teške telesne povrede i prevezena je u Klinički centar u Kragujevcu. Ta osoba je, u međuvremenu, preminula.

#Auto-put

#Sudar

'