AKTUELNO

Preti mu pet godina robije.

Prema optužnici Višeg javnog tužilaštva u Vranju, protiv V.V. (41) iz sela Rajince kod Preševa, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio produženo krivično delo obljuba nad detetom, nastavljeno je suđenje optuženom pred Višim sudom u Vranju.

Leposava Jovčić, porparol Višeg javnog tužilaštva u Vranju, kaže da je tužilaštvo nastaviilo sa izvođenjem dokaza protiv V.V.

- Na osnovu čl.363. i 364. Zakonika o krivičnom postupku, sa glavnog pretresa isključena je javnost, zbog čega ne možemo pružiti preciznije informacije u vezi sa navedenim kriivčnim postupkom i provedenim dokazima. Do sada je održan jedan pretres i drugi je zakazan. Optuženi V.V. nalazi se u pritvoru po rešenju sudije za predhodni postupak Višeg suda u Vranju, jer za to postoje zakonski razlozi - navodi Jovčićeva.

Kazna zaprećena za izvršenje krivičnog dela obljuba nad detetom iz Krivičnog Zakonika je od pet do dvanaest godina zatvora.

Domar V.V. iz sela Rajince u opštini Preševo (41), radnik OŠ "Zejnel Ajdini" u ovom selu, pritvoren je zbog postojanja osnova sumnje da je učinio kriivčno delo obljuba nad detetom.

Više javno tužilaštvo u Vranju je nakon saslušanja osumnjičenog donelo naredbu o sprovođenju istrage.

V.V. je prema navodima iz VJT, sa 13 - togodišnjom učenicom ove škole od maja 2017. godine, stupio u emotivnu vezu, a u decembru je imao i seksualni čin.

#Seks

#učenik

#škola

'