AKTUELNO

Užas.

Vozač autobusa Zoran Borović (58) umro je juče ujutro u Beogradu dok je prevozio decu na izlet na Divčibare! Odmah po polasku, u Ulici Endija Vorhola na Čukarici, Borović je osetio da mu nije dobro, ali je poslednjom snagom bezbedno zaustavio autobus, izašao iz vozila i pao mrtav, pokošen infarktom.

U ovoj tragediji nijedno dete nije bilo ugroženo.

Telo na obdukciji

Izvor iz istrage navodi da se nesreća dogodila oko 9.15, ubrzo nakon što je autobus turističke agencije "Montesol travel" krenuo put Divčibara.

- U autobusu su bila deca koja su krenula oko devet sati na rekreativni izlet na Divčibare, u organizaciji jednog sportskog kluba. Borović je nakon samo petnaestak minuta vožnje osetio da mu nije dobro, ali je bio toliko priseban i poslednjim atomima snage je bezbedno zaustavio autobus. Potom je izašao iz vozila i pao mrtav na trotoar. Odmah su obavešteni policija i Hitna pomoć - rekao je izvor.

Telo je juče poslato na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok iznenadne smrti nesrećnog vozača, ali sve ukazuje da ga je pokosio snažan infarkt.

U agenciji "Montesol travel" juče nisu odgovarali na pozive i poruke novinara Informera, pa smo ostali uskraćeni za odgovore na pitanja da li je Borović imao redovne zdravstvene preglede i da li je možda premor uticao na tragični ishod.

Nema pravila

Milan Vujanić, profesor Saobraćajnog fakulteta, istakao je da bi prvo pitanje koje bi trebalo postaviti jeste da li je vozač autobusa ranije imao srčane ili neke ozbiljnije zdravstvene tegobe.

- Ukoliko nije, niko nije mogao da predvidi smrtni ishod, jer srčani udar može svakom da se desi. Tu nema pravila. U konkretnom slučaju, očigledno se radilo o savesnom vozaču. Ako je on izašao iz autobusa, čim je primetio da mu je loše, takvim postupkom je sprečio mnogo fatalniji ishod i spasao decu - naveo je Vujanić.

#Autobus

#Smrt

#Vozač

'