AKTUELNO

Žena je bila pod jakim sedativima kada ju je lekar napstvovao.

Lekar iz Hjustona, grada u američkoj saveznoj državi Teksas, osuđen je na deset godina uslovne kazne zbog silovanja pacijentkinje koja je pod jakim sedativima ležala u bolničkom krevetu. Drugim rečima, zbog ovog zločina neće provesti ni dan u zatvoru!

Šafik je 2013. godine napao pacijentkinju u bolnici Ben Taub General Hospital, u koju je njegova 27-godišnja žrtva primljena zbog napada astme. Žrtva koju su mediji prozvali Laura ostala je gotovo bez svesti od sredstava za umirenje. U tom trenutku u njenu sobu je ušao lekar.

Laura je nakon traumatičnog događaja za lokalne medije opisala kako je Šafik ušao u sobu i rekao da mora da joj pregleda pluća.

Počeo je da joj dodiruje grudi i vaginu, ali iako je bila pod uticajem sedativa, osećala je da je napadnuta. Laura je panično pokušala da dohvati zvono kojim će pozvati medicinsku sestru, ali kad je konačno uspela, shvatila je da zvono ne radi.

Policija je, piše Houston Chronicle, kasnije utvrdila da je neko isključio zvono. Šafik je potom napustio sobu, ali se ubrzo vratio i ponovno počeo da je dodiruje. Kada se treći put vratio, silovao ju je.

Sledećeg jutra, prijavila je zločin i tražila pregled kojim će lekari ustanoviti da je silovana i uzeti DNK uzorak. Upravo je DNK bio ključan u istrazi, a nadzorne kamere i evidencija preko njegove bolničke identifikacijske kartice potvrdile su da je Šafik u vreme napada bio na spratu na kojem je Laura ležala.

Lekar je uhapšen tek 2015. godine, a tada mu je sud, na osnovu prikupljenih dokaza oduzelo dozvolu za obavljanje medicinske prakse. Tokom suđenja lekar je tvrdio da je Laura pristala na seks, te da ga je dodirivala po intimnim delovima i da mu je skinula veš.

Njegov advokat je čak na sudu pokazivao njene fotografije sa Instagrama gde pozira u provokativnim pozama. Na kraju je utvrđeno da je Laura radila kao model za jedan butik i da su provokativne fotografije deo modne kampanje.

#Lekar

#Silovanje

'