AKTUELNO

U padu aviona je poginula 71 osoba, a samo šestoro je preživelo.

Brazilski fudbaler Alan Rušel, koji je prošlog meseca preživeo stravičnu avionsku nesreću u Kolumbiji, u kojoj je 71 osoba izgubila život, a samo šestoro preživelo, kaže da je u poslednjem trenutku zamenio sedište i seo pored golmana Folmana, a to mu je na kraju i spasilo život.

- Moj saigrač Džekson Folman, zamolio me da sednem pored njega. Prvo nisam hteo, jer sam mislio da bi novinari, koji su putovali sa nama, želeli da ostanu zajedno na mestima, ali je Džekson insistirao da budem pored njega - rekao je igrač kluba Šapekoensea, koji je u stravičnoj nesreći ostao bez skoro svih prijatelja iz fudbalskog tima.

U padu aviona je poginula 71 osoba, a samo šestoro je preživelo, među kojima je i golman Folman, koji je Alana zamolio da sedne pored njega.

Alan se trenutno oporavlja u bolnici od teške povrede leđa, ali je optimističan i nada se da će opet moći da zaigra na nekom terenu.

- Nesreće se ne sećam. Čim me lekari puste kući, posetiću porodice mojih nastradalih drugova - rekao je Rušel za BBC.

Vodi se istraga protiv pilota aviona jer je leteo bez dovoljno goriva, što je na kraju i dovelo do pada i pogibije putnika.

Č.N.

#Avion

#Brazil

#Fudbaler

#Nesreća

'