AKTUELNO

Jovica Š. (46), osumnjičen da je ćerku (10) i sina (12) terao da ga oralno zadovoljavaju, na saslušanju se branio ćutanjem, samo je kratko rekao da svoju decu voli najviše na svetu.

Jovica Š. (46), osumnjičen da je u kući u Sremskoj Kamenici seksualno zlostavljao ćerku (10) i sina (12), branio se ćutanjem na saslušanju u tužilaštvu. Samo je kratko rekao da svoju decu voli najviše na svetu.

Kako su mediji saznali od izvora iz istrage, Jovica je u petak bio veoma iznenađen kad je uhapšen zbog sumnje da je u poslednje dve godine terao svoju sopstvenu decu da ga oralno zadovoljavaju.

Prilikom hapšenja je poricao da je zlostavljao decu. Govorio je nerazumljivo, mrmljao je da mu je namestio neko ko ga mnogo mrzi. Međutim, kad je doveden u Više javno tužilaštvo u Novi Sad, dao je sudiji samo osnovne podatke o sebi. Odgovarao je na opšta pitanja, a onda je samo u jednom trenutku rekao da najviše na svetu voli svoju decu. Ipak, o optužbama nije pričao, odlučio je da se brani ćutanjem, na šta ima pravo - objašnjava izvor.

Tužilaštvo je okarakterisalo ovo krivično delo kao obljubu maloletnog lica. Jovici je potom određen pritvor do 30 dana zbog bojazni da bi na slobodi mogao uticati na svedoke, te ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Zoran Jakovljević, portparol novosadskog Višeg tužilaštva, naveo je da prilikom lekarskog pregleda desetogodišnje devojčice nije bilo povreda koje bi ukazale na silovanje.

- Međutim, postoji osnovana sumnja da je bilo krivičnog dela obljube i da je to isto delo učinio i na štetu dečaka, odnosno dve godine starijeg sina - izjavio je Jakovljević.

Prema članu 180. Krivičnog zakonika, za obljubu deteta zaprećena je kazna od pet do dvanaest godina zatvora.

Komšije u šoku

Jovica je živeo kao podstanar s dvoje dece u Svetosavskoj ulici u Sremskoj Kamenici. Stanari ove ulice ostali su u šoku kad su čuli zbog čega je uhapšen.- Ma nije komšija Jovica takav, mora da mu je to namešteno - kratko je rekla jedna žiteljka Svetosavske ulice, dok ostale komšije nisu želele da komentarišu ovaj slučaj.

Podsetimo, ovo stravično zlostavljanje izašlo je na videlo kada se nesrećna devojčica požalila starijoj sestri, koja živi sa Jovičinom bivšom suprugom u Novom Sadu. Starija sestra je to prijavila majci, koja je obavestila policiju.

Inače, Jovica ima ukupno osmoro dece, od kojih je posle razvoda od supruge njih dvoje ostalo s njim, dvoje s majkom, a četvoro u hraniteljskim porodicama.

Protiv oba roditelja podnete su krivične prijave zbog zanemarivanja i zapuštanja dece jer su i ovo četvoro koji su bili s njima živeli u lošim higijenskim uslovima, a čak nisu imali ni redovnu ishranu. Na kraju je dvoje zlostavljane dece smešteno u Sigurnu kuću, a svi ostali su po hraniteljskim porodicama.

Pročitajte još: HOROR U SREMSKOJ KAMENICI: Obljubio desetogodišnju ćerku?

#Novi Sad

#Silovanje

#Sudija

'