AKTUELNO

Stan u kojoju se dogodila tragedija nalazi se na Mirijevskom bulevaru.

Beživotno telo Verice S. (86) pronađeno je u poodmakloj fazi raspadanja, a u stanu je zatečena i njena ćerka Vesna S. (56), koja je danima bila zaključana u stanu s mrtvom majkom.

Sumnja se da je Verica preminula sredinom novembra, a telo je pronađeno nakon što su komšije, zbog nesnosnog smrada u zgradu, prijavili policiji.

Uz pomoć vatrogasaca, policija je razvalila vrata stana Verice S. i ušla, a dočekala ih je Vesna, koja je bila veoma agresivna i u histeriji vikala, te su morali da joj stave lisice na ruke kako bi je obuzdali, a potom odvezli u psihijatrijsku kliniku.

- Vatrogasci i policajci su na krevetu zatekli Veričin leš, za koju se pretpostavlja da je preminula dvadesetak dana ranije, a Vesna je bila u hodniku. Telo je bilo potpuno crno, naduveno i sa znacima raspadanja, ali je upečatljivo bilo što je na licu nedostajao nos. Obdukcijom će biti utvrđeno šta se desilo - pričaju komšije.

Nesrećna žena vodila je brigu o Vesni, koja je psihički bolesnik.

- Sredinom novembra, pozvonila mi je Verica i požalila se da joj nije dobro. Zvala sam više puta njenog sina, koji nije živeo s njima, ali se on nije javljao, pa sam pozvala i kućnu negu. Skuvala sam joj čaj i odnela joj, a za oko mi je zapao lavor pun povraćke. Te večeri sam je više puta obišla, a kada sam sutradan pokušala, niko mi nije otvorio. Nije mi bilo čudno jer sam pomislila da ju je sin odveo u bolnicu, sve dok nesnosni smrad nije počeo da se širi zgradom - priča prva komšinica preminule žene.

N. Petričević

#Majka

#Mirijevo

#Smrt

#ćerka

'