AKTUELNO

Tragedija u prestonici, ima i mrtvih!

U Ruzveltovoj ulici 55 u sedištu firme "Privredni savetnik Informacione tehnologije" bivši radnik ove firme Nebojša Stoiljković (30), ušao je u prostorije naoružan pištoljem i tokom sastanka ispalio nekoliko metaka u svoje bivše kolege, saznaje Pink.rs.

Tom prilikom ubio je Branka K. (31), dok je drugog ranio. Ranjen je Marko Filipović (36). Nakon toga, Stoiljković je pobegao u svoj stan na Zvezdari u Ulici vojvode Savatija, gde je aktivirao ručnu bombu. On je prevezen u Urgentni centar i lekari mu se bore za život. Kako saznajemo, u kritičnom je stanju.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Jake policijske snage blokirale su ceo kraj. Jedan od radnika, Igor R, spasio se od pomahnitalog Stoiljkovića tako što je iskočio kroz prozor na drugom spratu. Skočio je sa visine od osam do 10 metara.

Stefanović: Počinilac izvršio samoubistvo

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je osoba koja je pucala u jednoj firmi u Beogradu u Ruzveltovoj ulici izvršila samoubistvo.- Dogodio se jedan incident sa teškim posledicama, gde je jedno lice, koje je očigledno bilo radnik ili bivši zaposleni te firme, ušlo u firmu, izvršilo teško krivično delo, zatim otišlo kući i izvršilo samoubistvo - rekao je Stefanović u Skupštine Srbije tokom rasprave o amandmanima.

Foto: TV Pink

Foto: Tanjug

Ekipe Hitne pomoći prevezle su ga u Urgentni centar, zajedno sa radnikom koji je zadobio prostrelne rane. Kako saznajemo, on je prilikom pada iščašio rame.

Foto: Tanjug

Treća ekipa Hitne pomoći je u kancelariji na drugom spratu mogla samo da konstatuje smrt zasad neidentifikovanog muškarca koji je pogođen direktno u glavu.

Stoiljković, kako saznajemo, nije imao dosije niti bilo kakvih problema sa zakonom.

Dragoljub Lučić zadesio se na mestu tragedije i pomogao radnicima i zaposlenom koji je skočio sa prozora. Stojiljkovića je, kako kaže, poznavao iz viđenja.

Foto: TV Pink

Kako kaže, video je Stoiljkovića kako vadi pištolj i odlazi. Prema onome što su mu ispričali, Stojiljković je ušao u prostorije firme, javio se devojci koju je susreo i otišao na sprat. Devojka je zatim čula pucnjavu, nakon čega joj je pozlilo.

Ispalio je, kako priča Lučić, u jednog radnika dva, u drugog jedan metak, dok je treći iskočio kroz prozor.

- Krenuo je ka njihovoj kancelariji, ali su bili zaključani, nakon čega je ispalio dva metka u vrata - kaže Lučić, dodajući da je zavladala ogromna panika, posebno što su u firmi zaposleni uglavnom mladi ljudi.

Forenzičari su, kako saznajemo, još uvek u objektu i vrši se detaljan uviđaj. Zaposleni su policiji dali izjave o tome šta se dogodilo, nakon čega su otišli kući.

M. Mijatović

Pročitajte još: SUKOB NAVIJAČA U BEOGRADU: Nožem izboden navijač Crvene Zvezde, uhapšena jedna osoba

#Beograd

#Pucnjava

'