AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je dobrim radom operativaca policije na području Beograda zaplenjeno više od 120 kilograma različitih narkotika i poručio da je MUP veoma posvećen sklanjanju droge sa naših ulica.

Beogradska policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uhapsila je srpskog državljanina L. P. (23) i crnogorskog državljanina A. K. (24) koji su neprijavljeno boravili u jednom stanu u Beogradu i kod kojih pronašla više od 120 kilograma različitih narkotika i dva pištolja, precizirao je Stefanović.

Oni se sumnjiče da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Određeno im je zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti privedeni nadležnom tužiocu.

Tim povodom ministar je pohvalio policajce koji su radili na ovom slučaju i dodao da je to još jedan dokaz da je MUP veoma posvećen sklanjanju droge sa naših ulica.

- Kod jednog srpskog i jednog crnogorskog državljanina pronađeno je više od 120 kilograma narkotika, dva pištolja, kao i oprema za proizvodnju i precizno merenje droge. Ovo pokazuje da je policija posvećena sklanjanju droge sa naših ulica, jer ona čini najviše zla našoj zemli i našoj deci - naveo je ministar u pisanoj izjavi.

On ohrabruje i pohvaljuje sve policajce koji rade na suzbijanju trgovine narkoticima i veruje da će i ove godine uložiti maksimalne napore u rešavanju ovog problema.

- Droga mora biti nešto što je potpuno zabranjeno u našoj zemlji, da se oseti da policija snažno radi kako bi pokazala da narko-dileri nisu velika pretnja našoj zemlji i da ih skloni iz svake ulice, da ne budu ispred škola i da svaki čovek u našoj zemlji bude oslobođen straha od ove pošasti - rekao je Stefanović.

#Droga

#Hronika

#Nebojša Stefanović

#Pištolj

#Zaplena

#stan

'