AKTUELNO

Pred Beogradskim tužilaštvom podignuta krivična prijava protiv Veselina Jovićevića direktora Slavija d.o.o.

Veselin Jovićević, direktor "Slavija hotela" izbegava odgovornost za to sto je austrijska kompanija “Fil Sar” oštećena za 1.5 milion eura, navodi se u saopštenju, pravnog zastupnika austrijske kompanije, advokatskog društva ‘’IUSTITIA’’.

Zato je pred Beogradskim tužilaštvom podignuta krivična prijava protiv Veselina Jovićevića direktora Slavija d.o.o.

Foto: Pink M

Naime, na početku postupka prinudnog sudskog izvršenja, Jovićević je osnovao drugo privredno društvo ‘’Nova Slavija d.o.o.“ kako bi izbegao prinudnu naplatu i plaćanje dugova.

Ovim postupkom Jovićević je onemogućio prinudnu naplatu pravosnažnog potraživanja, čime je napravio krivično delo. Okrivljeni Jovićević je preko računa novosnovanog privrednog društva nesmetano obavljao poslovnu delatnost i preko njega isplaćivao zarade i tako na jasan način izigrao pravni sistem i oštetio poverioca. Zbog svega navedenog Advokatsko društvo traži da se protiv okrivljenog podigne optužnica, a ističu da je sankcionisanje ovakvih dela od izuzetne društvene važnosti, jer će u protivnom postati recept izigravanja poverilaca, celokupnog pravnog sistema i sudskog postupka.

Foto: Pink M

U urgenciji tužilaštvu za što hitnije podizanje optužnice kao posebno otežavajuće navodi se da je Jovićević i u javnim glasilima priznao da je učinio krivično delo pravdajući se da je to uradio kako bi ‘’premostio’’ pravne i finansijske teškoće. Pravdao se i navodnom zaštitom državnih intersa, iako mu je isključivi motiv bilo očuvanje ličnog interesa, funkcije i privilegija služeći se pri tom radnicima kao ‘’živim štitom’’, što je ispod svakog moralnog nivoa i krivično pravnog praga tolerancije.

Foto: Pink M

Austrijska kompanija zgrožena je što država Srbija dopušta ovakve malverzacije i zato institucije nikako ne smeju, sada i nikada, pokazati nemoć. Austrijskoj firmi je svejedno ko će kupiti hotel, već želi da naplati izvršnu tražbinu. Zbog toga, od nadležnih instanci države Srbije zahteva primenu zakona i sprovođenja na zakonu zasnovane odluke u delo, piše u urgenciji advokatskog društva ‘’IUSTITIA’’.

#Austrija

#Kompanija

#Trg Slavija

#Veselin Jovićević

'