AKTUELNO

Krvničko ubistvo šokiralo je Beograđane.

Leskovčanin Dragan Lj. (60) nasmrt je pretukao nevenčanu suprugu Đurđicu M. (51) preksinoć u jednoj napuštenoj kući u beogradskoj opštini Zvezdara, nakon burne svađe oko seksa.

Foto: Informer

Stravičan zločin odigrao se 25. novembra, a oboje su bili pod dejstvom alkohola. Dragan je posle hapšenja rekao policajcima da ga je Đurđica uporno provocirala govoreći mu da je nesposoban za seks i da mu je zato pao mrak na oči.

Izvor iz istrage kaže da se ubistvo odigralo u baraci u Ledinačkoj ulici, u noći između četvrtka i petka.

- Dragan i Đurđica su u četvrtak po podne viđeni kako piju ispred lokalne prodavnice. Onda su kupili još jednu flašu žestokog pića i otišli u baraku. Dragan je ispričao da ga je Đurđica cele večeri vređala i ponižavala. Govorila mu je da je nesposoban čak i za seks. Kako je rekao, zadigla je suknju, ispod koje nije imala donji veš, i provocirala ga. Njemu je tad pao mrak na oči i počeo je besomučno da je udara. Prvo rukama i nogama, a onda ju je dotukao letvom - ispričao je izvor.

Đurđičino unakaženo telo je u petak ujutru zatekla Hitna pomoć, koja je došla po prijavi komšija. Kada su lekari utvrdili veliki broj rana i podliva po telu žene, o svemu je obaveštena policija, koja je krenula u potragu za Draganom.

- On je uhapšen u nedelju. Rekao je da je bio pijan i da se samo seća kako ga je žena vređala. Određeno mu je zadržavanje i osumnjičen je za teško ubistvo – navodi izvor iz istrage.

Komšije iz Ledinačke ulice kažu da se Dragan i Đurđica nisu družili sa njima i da su stalno bili pod dejstvom alkohola.

- Oni su osam-devet godina živeli zajedno. Koliko znam, Dragan ima decu iz prvog braka, mislim i unučiće, a Đurđica nema dece. Ranije su stanovali u jednoj baraci nedaleko odatle. Kada su tu baraku srušili, došli su u ovaj kućerak u kom je Đurđica nađena mrtva. Vlasnik te barake je umro i otada je prazna. Često se čula svađa iz te kuće, ali nikad nisam video da ju je Dragan tukao - priča komšija.

Inače, ni Dragan ni Đurđica nisu imali stalan posao.

- On je povremeno nadničio kod kamenorezaca pored Novog groblja, a ona je zarađivala neku crkavicu sređujući i čisteći grobnice na Novom groblju. Skoro sve što bi zaradili odmah bi potrošili na piće. Stalno su sedeli ispred lokalne prodavnice i pili - objašnjava sagovornik.

I. P.

#Beograd

#Hitna pomoć

#Policija

#Zvezdara

'