AKTUELNO

Roditelj devojčice očajni.

Ekonomsko trgovinska škola u Senti koju pohađa nestala Barbara Vitez juče popodne objavila je na svojoj Fejsbuk stranici potresan post.

- Sa roditeljima smo se dogovorili da, dok se telo devojčice ne pronađe, ne ispoljavamo nikakve zvanične znakove žalosti. Postavili smo Barbarinu sliku na internet stranici škole i napisali: " Draga Barbara, mi te u ponedeljak ujutro i dalje čekamo! Tvoji drugari i profesori - rekao je direktor Kornel Tot.

- Danas sam ušao na čas I-3 odeljenja za finansijske administratore, koji je pohađala devojčica. Učenici su veoma tužni, sa mnogima od njih je išla i u osnovnu školu. Objasnio sam im da ćemo, nažalost, Barbaru teško vratiti i da se iz ove tragedije moraju izvući pouke. Barbara je tiha, mirna povučena devojčica - kaže Kornel Tot.

Za srednjoškolkom Barbarom Vitez (15) iz Sente, koja je u petak uveče pala s mosta u reku, i dalje neprekidno tragaju članovi Spasilačkog tima “Tisa” iz Sente, a od ponedeljka popodne, u potragu su se uključili i ronioci Žandarmerije.

- Dokaza da je neko namerno gurnuo devojčicu sa mosta u reku nema. Kada se telo pronađe, biće upućeno na obdukciju da bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Nažalost, sasvim je sigurno da se devojčica utopila kad je pala u hladnu reku-otkrio je Kuriru u istragu dobro upućen izvor.

Nandor Baranji, predsednik Spasilačkog tima „Tisa“ iz Sente, kaže da daju sve od sebe i da su na vodi sve dok se vidi:

- I u ponedeljak smo pretraživali obale i reku, od mosta pa sve do teritorije susedne opštine Ada.Mi nemamo adekvatnu opremu za zaranjanje u ovakvim vremenskim prilikama. Za tako nešto je neophodno suvo ronilačko odelo sa pamučnim uloškom-navodi Baranji i dodaje:

Roditelji nestale devojčice Endre Vitez (45) i majka Melinda (43) sa zebnjom očekuju vesti sa Tise. Ne mogu da se pomire da su ostali bez ćerke koja se sunovratila sa mosta u reku. I u Barbarinoj školi muk i neverica.

J. Stanković

#Barbara Vitez

#Tisa

#devojčica

'