AKTUELNO

Ministar za rad i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević doživeo je saobraćajnu nezgodu vraćajući se sa predizbornog mitinga u Negotinu.

Đorđević nije povređen, a trojica njegovih saradnika zadobili su lakše povrede.

Dodaje se da se nezgoda desila sinoć oko 20 časova na ulazu u Veliko Gradište, kod fabrike ulja "Dunavka", u pravcu prema Požarevcu.

- Nekoliko vozila iz kolone koja je iz Negotina išla za Kostolac, usled brzine i klizavog puta, izgubilo je kontrolu nad njima i počelo je da šeta levo, desno po putu. Vozač automobila u kome je bio ministar Đorđević, da ne bi udario u vozilo ispred sebe koje mu se isprečilo, naglo je zakočio. Usled tog naglog kočenja, vozilo se zanelo i sletelo sa puta. Prilikom sletanja, vozilo se nekoliko puta prevrnulo i tumbajući se zaustavilo. Druga vozila, među kojima je bio i lider SPS-a Ivica Dačić, odmah su se zaustavili i pritekli u pomoć - rekao je izvor za medije.

Ivica Dačić obraćajući se prisutnima na mitingu i izvinio se zbog kašnjenja i rekao da kasne zbog saobraćajne nezgode.

Nakon završetka mitinga, ministar Đorđević i gradonačelnik Požarevca Bane Spasović otišli su u bolnicu da obiđu saradnike.

Direktor bolnice Danko Nikolić potvrdio je za list da su trojica ministrovih saradnika primljeni u bolnicu gde su opservirani.

- Oni su zadržani i radi se dijagnostika njihovih povreda. Usled prevrtanja automobila oni su dosta ugruvani i zadobili su povrede u vidu hematona, ugnječenja, ogrebotina... Sve su to lake povrede ali, dok se ne završi kompletna dijagnostika, sa sigurnošću ne može da se potvrdi njihov karakter - rekao je Nikolić.

Trojica pomoćnika ministra Đorćevića, nakon ukazane pomoći u požarevačkoj bolnici, otišli su za Beograd na VMA, gde će nastaviti lečenje, dodaje Danas.

#Saobraćajna nesreća

#Zoran Đorđević

'