AKTUELNO

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je da su, prema dobijenim informacijama nadležnih službi Srbije, hrvatski državljani učestvovali u tuči navijača u sredu, na 156. derbiju između Partizana i Crvene zvezde.

Sve je počelo u 16. minuti "večitog derbija" između Partizana i Zvezde kada je grupa huligana na južnoj tribini stadiona zasula bakljama drugu skupinu navijača, onu brojniju, a potom su krenuli u napad.

Prva grupa koja je upala na jug uniformirana, u identičnim crno-belim majicama s kapuljačom, zahvaljujući početnom iznenađenju te naoružana bakljama i remenjem, potisnula je daleko brojnije pripadnike frakcije Alkatraz na tom delu stadiona.

Foto: Beta

Međutim, nakon početnog iznenađenja usledio je protivudar napadnute skupine. Napadači su najpre sterani uz ogradu tribine, a onda su pretučeni. Potezali su se noževi i baklje. Zatim se umešala Žandarmerija.

Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske potvrdilo je informaciju da su hrvatski državljani učestvovali u neredima u Beogradu. Šestorica Splićana, kako piše Index.hr, nisu bili pripadnici nijedne navijačke grupe.

Neki od njih dobro su poznata lica iz crne hronike.

26-godišnji A. F, koji je prošao najgore (ima kontuziju glave, nagnječenje mozga i povredu šake i zadržan je u bolnici u Beogradu), pre nekoliko godina bio je u zatvoru jer je s bratom pretukao vlasnika jednog restorana na Hvaru.

30-godišnji S.M. iz Klisa ''proslavio'' se kad je pre pet godina pobegao iz zatvora u Šibeniku, gde je bio na odsluženju troipolgodišnje zatvorske kazne zbog razbojstva. S.M. je na slobodi proveo samo desetak sati. Pripadnici splitske policije uhapsili su ga iste večeri u klubu “Tropic” na Bačvicama, a u svojoj ćeliji u Šibeniku bio je već oko četiri sata ujutro istog dana.

Foto: Tanjug

Njegov beg bio je filmski. Bio je privremeno pušten u pratnji pravosudnih policajaca na sahranu svojoj tetki u Kaštelanskoj zagori. Međutim, očito je već pri podnošenju zahteva imao malo drukčije planove. Tokom sahrane umakao je pažnji čuvara, pobegao s groblja i uskočio u automobil koji ga je čekao kraj puta. Njemu je u neredima u Beogradu slomljen nos.

D. T. i J. P. su splitski MMA borci, obojica bez značajnijih rezultata. J.P navodno nije ni bio na stadionu Partizana, ali je priveden jer je s preostalom ekipom zajedno prešao granicu pa srpskoj policiji nije bilo teško da ga locira. Preostala dvojica Splićana, kako piše Index, nepoznata su javnosti.

Svi su provedeni i već sutra ujutro trebalo da budu saslušani pred istražnim sudijom u Beogradu.

#Hrvatska

#Navijači

#Utakmica

#tuča

'