AKTUELNO

Novi slučaj smrti za koju optužuju lekare.

Taksista Srboljub Veličković obratio se medijima pismom u kome je izneo detalje smrti starice iz Vranja, koja je prema njegovoj tvrdnji preminula u hodniku ispred ordinacije Prijemno-trijažnog odeljenja (PTO). U Zdravstvenom centru demantuju taksistu i tvrde da je sve urađeno po protokolu, ali da je, nažalost, starica primljena bez znakova života.

- Radio sam u trećoj smeni. Negde oko 20 sati primio sam poziv za vožnju. Kada sam došao na adresu, u automobil je ušla starija žena i žalila mi se na nizak pritisak, odvezao sam je u Hitnu pomoć - priča taksista.

On kaže da je pokušao da objasni da baka ima problem sa niskim pritiskom, ali su mu rekli da ne ulazi u ordinaciju.

- Nakon dvadesetak minuta baka je umrla u hodniku ispred ordinacije naočigled mnogih ljudi koji su takođe čekali u hodniku - završava taksista, i naglašava da ženu ne poznaje, ali da mu je teško što se jedan život tako završio.

On dodaje da ne želi nikog da optužuje, ali da smatra da u službama hitne medicinske pomoći mora da radi veći broj lekara.

U PONEDELJAK ĆE BITI POZNATI SVI DETALJI

Direktor Zdravstvenog centra dr Dragan Veličković u subotu pre podne zajedno sa kolegama ispitao je okolnosti u kojima je umrla starica Đ. M. i, kako je rekao, prema prvim utiscima nije bilo propusta, ali će se oglasiti u ponedeljak sa svim detaljima.- Ono što je uradio dežurni lekar i anesteziolog je sve po protokolu. Postoji hronologija i ispoštovana je procedura. Pacijentkinja je bila bez znakova života na prijemu. Dežurni lekar je zahtevao obdukciju, ali porodica nije dozvolila - kaže dr Veličković.

S.A.

#Bolnica

#Doktor

#Lekar

#Smrt

#Starica

'