AKTUELNO

Njegov prijatelj je otvorio dušu.

Uroš je bio miran, ispravan, bio je genije. Osim što je u tom smislu bio poseban, ni po čemu drugom se nije izdvajao. Nikad ne bih pomislio da će se ubiti. Ovo je rekao jedan od prijatelja Uroša Milanovića (25), koji se pre tri dana ubio skokom sa litice na planini Gučevo.

Foto: Facebook

- Roditeljima je javio gde je USB sa podacima, a tu je pisalo kome od prijatelja da pošalju njegove knjige. Oproštajno pismo je poslao drugu poštom. Sve je isplanirao, nije bilo šanse da ne realizuje ono što je zamislio. Jako tužno, svi smo u šoku - kaže prijatelj.

Rukopis u oproštajnom pismu prepoznala je Uroševa sestra.

Izvod iz besede u 2011.

"Puno je toga nepravednog u ovoj našoj Srbiji. Gledam i čudim se, mnogi pametni ljudi se toliko trude da poboljšaju situaciju ovde svojim znanjem, svojim uspesima, svojom željom da doprinesu drugima. I onda u samo jednom trenutku, a tih jednih trenutaka je mnogo, gomila ubica i onih potencijalnih ubica odluči da 'prošeta' gradom i da nas brzinom interneta predstavi kao narod kome su na pameti samo nož i kamenica".

Mladić je živeo u Beogradu i radio kao inženjer u Opštini Stari grad. Bio je član Demokratske stranke, a 2011. godine pobedio je na takmičenju u besedništvu, posvećenom Zoranu Đinđiću, koji mu je bio jedan od idola.

S.A.

#Loznica

#Samoubistvo

#Skok

#Smrt

#Uroš Milanović

'