AKTUELNO

Otac Džesike Vilan (4) koja je preminula nakon teške borbe sa rakom ostavio je potresnu oproštajnu poruku na društvenim mrežama.

Džesika Vilan (4) iz Engleske preminula je  nakon teške jednogodišnje borbe sa rakom.

Ceo svet saznao je za ovu prelepu devojčicu nakon što je njen otac Endi na društvene mreže postavio fotografiju malene Džesike koja se u krevetu previja od bolova. On je to učinio kako bi svetu skrenuo pažnju na muke koju svi, a potogotovo deca, proživljavaju kada se bore sa karcinomom.

"Slika raka nisu deca bez kose sa osmehom na licu. Stvarna slika je hiljadu puta gora. Ovom fotografijom ne želim nikoga da uvredim ili povredim, ali se nadam da će ljudi na ovaj način uvideti mračnu stranu raka. Možda će neko u budućnosti uspeti da učini nešto i spreči da neko drugo dete ovako pati! Da nijedan roditelj više ne gleda kako mu dete kopni pred očima", objasnio je Endi u tom trenutku.

Džesika se razbolela na jesen prošle godine od neuroblastoma. Lekari su prvo mislili da ima običnu upalu, ali nakon brojnih analiza stigle su najgore vesti - da Džesika ima rak. Usledile su hemioterapija i eksperimentalna lečenja, ali ovoj devojčici nije bilo spasa. Nakon 13 meseci lavovske borbe, bolest je ipak pobedila. Devojčica je preminula juče ujutru i za sobom ostavila neutešne roditelje. Njen otac i dalje ne može da se oporavi od šoka, a na svom Fejsbuk profilu ostavio je poruku koja je rasplakala milione ljudi.

"Nisam spreman da te pustim da odeš, princezo. Ti si najdivnija, najjača i najhrabrija i najhrabrija devojčica i ponosan sam što si moja. Nikad više neću čuti tvoj radostan glasić kako viče: "Tata", kada me ugledaš na vratima, kao ni tvoj smeh dok me grliš i golicaš dok se igramo. Imam toliko predivnih uspomena sa tobom, a opet ih je tako malo jer si otišla prerano. Trebalo bi da planiram naše porodično putovanje, a ne tvoju sahranu, da razmišljam koje ćemo pesmice slušati, a ne kojom ću se oprostiti od tebe.

Povezanost koju smo imali je bila neverovatna, uvek si bila tatina devojčica. Tvoj zagrljaj je uvek mogao da me smiri. Izvini što nisam mogao da te zaštitim od svog zla ovog sveta malena, izvini što si morala da patiš. Ubija me kada pomislim šta si sve morala da proživiš za tako kratko vreme... Imaću košmare u godinama koje dolaze. Nedostaješ mi malena! Tvoj glas, tvoj osmeh, zagrljaj. Nedostaje mi da mi kažeš da me voliš, a to si govorila nekoliko puta na dan.

Nedostaješ mi, Džesika, suze mi kvase obraze svaki put kada pomislim na tebe. Laku noć moj anđele, dođi i zagrli me dok spavam", napisao je Endi u oproštajnoj poruci.

J. Stanković

#Bolnica

#Engleska

#Smrt

#devojčica

'