AKTUELNO

U pitanju je stariji čovek, a sumnja se da se smrzao još zimus u napuštenoj kući, nedaleko od centra Vrnjačke banje.

Leš u fazi raspada nađen je u centru Vrnjačke Banje, u Ulici Gavrila Principa, na samo pedesetak metara od poznatog izvora Topla voda.

Kako se saznaje, leš je primetio i policiju obavestio državljanin Crne Gore koji trenutno boravi u Vrnjačkoj Banji. Leš u fazi raspadanja nađen je u napuštenoj kući, još nije identifikovan, a najverovatnije se radi o muškarcu starije životne dobi.

Uzrok i vrme smrti nisu poznati, a uviđaj su obavili policija i zamenik višeg javnog tužioca iz Kraljeva. Leš je odnet na obdukciju u Kraljevo. Obdukcija još nije obavljena, ali da je leš u napuštenoj kućici najverovatnije još od prošle zime.

- Nema tragova nasilja. U pitanju je stariji čovek, koji se najverovatnije smrzao zimus - kaže izvor u policiji.

Napuštena kuća nalazi se u ulici u kojoj ima još praznih, zapuštenih i demoliranih objekata među kojima je napušteni hotel "Železničar", a i ranije se pisalo o propadanju ovog nekada posećenog, hotela, koji je sada postao stecište beskućnika i narkomana.

Foto: Tanjug

- Više niko od nas noću ne prolazi pored "Železničara". Park se nalazi u centru banje, a kao da je u pitanju neki horor film. Ko zna kad je taj čovek umro i kako - kaže jedna starija gospođa koja živi u blizini.

Meštani Vrnjačke Banje, ali i turisti koji dolaze u najposećeniju srpsku banju, već godinama strahuju od ovog dela odmarališta. Centralni deo ovog banjskog rugla je napušteni hotel "Železničar", koji i ne radi već par godina, ali ga niko više i ne čuva. Iz njega je ukradeno sve što je moglo da se iznese, a ostatak je uništen. A u letnjim toplim danima, kao što je slučaj ovog leta, iz hotela i okolnih ruiniranih kuća širi se nesnosan miris. Ispostavilo se da je uzrok toga sada bio leš u fazi raspadanja.

- Ne bih smeo da uđem unutra ni danju. Ozbiljan sam. Mogao bi neki ludak da me napadne. Živim u naselju iznad parka i često prolazim pored hotela, jer radim u jednom od kafića na Promenadi. Sablasno deluje, pogotovu kada vidite da gori neka sveća u nekim od prostorija. Beskućnici i narkomani su njegovi stanovnici. Plašim se nekada i kada sam prolazim tuda - kaže Miloš R. iz Vrnjačke Banje.

Pink.rs

#Turisti

#Vrnjačka banja

'