AKTUELNO

U toku je istraga.

Devetnaestogodišnji učenik šibenske Prometno-tehničke škole poginuo je u nedelju ujutru u Pragu, gde je sa kolegama bio na maturskoj ekskurziji, potvrdio je direktor te škole.

- Tragedija se dogodila u blizinu centra Praga, u jednom hotelu, jutros, nešto pre doručka, kada je naš učenik pao s nekoliko metara visine. Dugo su pokušavali da ga reanimiraju, ali nisu mogli ništa da urade- potvrdio je direktor škole Zdravko Peran, kog su o nesreći obavestili nastavnici koji su bili na ekskurziji.

- U jednom trenutku sam čula vrisak koji se prolomio i tada sam ugledala nekog kako pada sa balkona. Ne zna ko je vrisnuo, da li mladić ili neko ko je to ugledao, ali je bilo zaista jezivo, kao iz horor filma- priča jedna devojka koja je videla tragičan događaj.

Prema informacijama koje je dobio od nastavnika, reč je o nesrećnom slučaju, odnosno o padu sa terase, a šta se tačno dogodilo utvrdiće dalja istraga.

DVE TRAGEDIJE U JEDNOM DANU: Došli na venčanje, pa preminuli!

Direktor ističe kako je nastradali učenik bio "jako dobar učenik, pametan i miran", a njegovi drugovi, veoma potreseni ovim događajem, imaju samo reči hvale za svog prijatelja.

Inače, njegova porodica ima četvoro dece, a pre nekoliko godina izgubili su oca koji je takođe preminuo.

- Šta se tačno dogodilo i kako je pao, saznaćemo kad detalji budu službeno potvrđeni, a do tad o svemu sam obavestio šibensku policiju koja je u stalnom kontaktu s Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministartvom spoljnih poslova- rekao je Peran.

Inače, vest o nesreći u Pragu brzo se jutros proširila Šibenikom preko učenika i nastavnika koji su tužnu vest javili svojim porodicama i prijateljima. Prema njihovim nzvaničnim pričama, dečko je bio na terasi hotela gde je hteo zapaliti cigaretu jer u sobama pušenje nije dozvoljeno.

#Tragedija

#učenik

'