AKTUELNO

Na lokalnom groblju u Banatskom Karlovcu muk. Draganu na večni počinak ispratili su njeni najbliži, a njen muž je sahranjen tri sata ranije, u prisustvu ćerki i porodice.

Dragana Jovanović (44) iz Banatskog Karlovca i njen suprug Ratko (52), koji ju je juče ubio, a potom sebi prerezao vrat, sahranjeni su na lokalnom groblju u razmaku od tri sata.

Porodica Jovanović živela je u Proleterskoj ulici u Banatskom Karlovcu, i o njoj meštani uglavnom imaju samo lepe reči. Ratko nikad ranije nije prijavljivan za nasilje u porodici.

Foto: Printscreen

Prema našim saznanjima motiv zločina je bila muževljeva ljubomora. Ratko je sumnja da je u Beču, gde je radila, pronašla drugog.

- Borili su se za goli život - kaže jedan od prvih komšija. - Imali su finansijskih problema, teško su živeli, ali nikada nismo čuli svađu iz njihove kuće. Nije im bilo lako, Ratko je pre dvadeset godina izgubio posao u klanici i snalazio se kako je znao i umeo. Dragana isto... Čujem sad da je išla u inostranstvo da zaradi koji dinar. Skromni su bili, ali uvek uredni, vredni. Ratko je u toj kući od rođenja. Verujte da smo svi u šoku, zabezeknut - navode meštani.

Prema rečima Ratkovog i Draganinog poznanika, zločin ništa nije moglo da nagovesti, iako se po selu sada priča o navodnoj Draganinoj preljubi.

- U vreme posle ručka video sam kola Hitne pomoći i glasno sam prokomentarisao: “Neko naš se bori za život.” Tek kasnije sam čuo šta se dogodilo i nisam mogao da verujem - navodi jedan od komšija.

Ratko i osam godina mlađa Dragana su živeli sa dve ćerke, od kojih je jedna maloletna. Za njih dve se svi najviše brinu kako će podneti i izdržati posle užasa koji se dogodio u njihovoj porodičnoj kući.

Verujte, to su devojčice za primer. Jedna ima 21 godinu, druga 15. Smerne, vaspitane, divne devojke. Kuća ostade prazna, samo na njihovim leđima. Mislim da imaju rođake koji bi mogli da im pomognu posle svega - nada se komšija iz Proleterske ulice.

Ratko je nožem izbo Draganu u subotu posle podne, posle burne svađe. Nakon što je na nju potegao nož nekoliko puta, sebi je prerezao vrat. Ubica je iskrvario u kući, a nesrećna žena je preminula na putu do bolnice.

#Sahrana

#Ubistvo

#Žena

'