AKTUELNO

Spasioci su ga reanimirali, ali mu nije bilo pomoći.

Drama kakva se ne pamti na otvorenom bazenu u Narodnoj bašti u Senti, dogodila se u sredu popodne, kada su kupači u gužvi koja vlada ovih dana zbog tropskih temperature, primetili nepomično telo na dnu bazena.

Nastala je panika i vriska devojaka koje su primetile utopljenika, a spasioci su izvadili telo dečaka Gorana Zmijanca (11) iz Ostojićeva, bez znakova života.

Reanimacija koju su izveli spasioci i ekipa hitne pomoći kraj bazena, koristeći defibrilator i veštačko disanje, urodila je plodom, srce je počelo da kuca, voda izbačena iz pluća, ali dečak je i dalje bio u komi.

Pročitajte još: Dečaci su počeli da se dave, spasioci nisu znali šta da urade, a onda se 80 ljudi DALO U AKCIJU (VIDEO)

Kolima hitne pomoći prebačen je u senćansku Opštu bolnicu, a odatle u Urgentni centar u Novi Sad. Majka dečaka, koja se sa njim u Novom Sadu, Natalija Zmijanac, kaže da su lekari učinili sve napore da njenog sina spasu, ali da je danas, u četvrtak u 6.00 sati preminuo.

Molio me je svakog dana da ga vodim na bazen u Sentu, kroz plač govori Natalija.

– Juče sam ih odvela i sve je bilo lepo. Goran nije bio plivač i kupao se u delu bazena gde je voda plića. Na trenutak sam se udaljila od bazena. Nije trajalo to ni dva minuta i kada sam se vratila Gorana nije bilo. Ne znam kako je dospeo do dubljeg dela. Sve se desilo za trenutak. Neko je povikao da je dečak potonuo, spasioci su reagovali, ali nisu mogli da mi spasu moje najmlađe dete - očajna je Natalija Zmijanac.

#Bazen

#Dečak

#Smrt

'