AKTUELNO

On je prokomentarisao reketiranje od strane novinara Dejana Anđusa i njegov pokušaj da se opravda pred policijom kada je kod njega pronađeno 30.000 evra.

Predrag Jeremić, novinar i urednik portala "Embargo" izjavio je za televiziju Pink da je se slučajevi crne hronike u poslednje vreme najčešće vezuju za porodicu, a najgori slučajevi su oni koji se dešavaju pred decom.

- Kada postoje problemi koji su nerešivi, dešavaju se ovakve stvari. Očaj, bezizlanost i potrošene emocije su najčešći okidači - rekao je Jeremić.

Foto: TV Pink

Kako smatra, u Srbiji se dugo živelo u ekonomskoj krizi, što je jedan od glavnih uzroka porasta tenzija. Kriminalnog nasilja danas, smatra, ima više, a pre svega zato što su zastupljeni u medijima više nego ikada.

Nekada je crna hronika bila unutar novina, a danas je na naslovnicama, istakao je Jeremić, a cilj je što veći profit.

Osim što su aktuelni kriminalni obračuni, danas se pojavljuju i medijski kriminalci, koji svojim tabloidnim novinarstvom vrše pritisak na pojedince.

Pročitajte još: UPOZORENJE VOZAČIMA! Za nepoštovanje saobraćajnih propisa prete vam kazne i do 2.000 evra

- Svedoci smo prevrtljivih politika, te se recimo Đilas u jednom momentu napada svim mogućim sredstvima, a zatim se sa njim sarađuje – rekao je urednik "Embarga", ističući da je novinarstvo danas postal biznis.

Kada je reč o reketiranju od strane Dejana Anđusa, Jeremić smatra da nijedna delatnost u novinarstvu ne može da bude plaćena 30.000 evra, te da mu je nejasno zašto se Anđus bavio novinarstvom, ako sa strane zarađuje hiljade i hiljade evra.

Foto: TV Pink

- Videćemo šta će pokazati istraga, ali je definistivno da se mora stati na put onoj drugoj vrsti novinarstva - rekao je Jeremić.

Kako je objasnio, kod reketiranja se kreće od malih iznosa, koji se postepeno povećavaju i iz tog "začaranog kruga" se teško izlazi, ali da policija mora da nastavi da radi svoj posao i prekine lanac ucena i pretnji.

#Dejan Anđus

#Hapšenje

#Predrag Jeremić

'