AKTUELNO

Oni su falsifikovali dokumentaciju i na taj način varali ljude.

Sedmoro ljudi u Beogradu uhapšeno je zbog sumnje da su tokom 2015. i 2016. oštećenom naneli štetu višu od 30 miliona dinara, saopštila je policija.

To su činili tako što su koristećenjem falsifikovane dokumentacije prevarom prodali više parcela koje nisu bile u njihovom vlasništvu. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prevara i falsifikovanje isprave uhapšeni su V.Đ. (1977), U.J. (1979), M.S. (1967) M.Z. (1977), S.T. (1977), A.R. (1984) i I.D. (1988).

Tužilaštvo u saopštenju precizira da postoje osnovi sumnje da su V.Đ., U.J. i M.S, oštećenom ponudili na prodaju više zemljišnih parcela na području opštine Čukarica koje su u vlasništvu fizičkih lica, a koje će navodno u nekom budućem periodu biti atraktivne za ulaganje i izgradnju.

Osumnjičeni su oštećenom, kako se sumnja, prezentovali dokumentaciju koja je sadržala neistinite podatke o vlasnicima parcela, a kasnije su te neistinite podatke unosili u kupoprodajne ugovore koje su overavali falsifikovanim notarskim pečatima, navodi policija u saopštenju.  Na taj način oštećeni je doveden u zabludu da kupuje zemljište od stvarnih vlasnika.

Takođe se sumnja da su se V.Đ., S.T. i A.R. prilikom sklapanja kupoprodajnih ugovora sa oštećenim legitimisali, falsifikovanim punomoćjima i ovlašćenima kao lica ovlašćena od strane vlasnika parcela da mogu u njihovo ime i za njihov račun da prodaju zemljišne parcele.

Postoje osnovi sumnje da su se osumnjičeni M.Z. i I.D. lažno predstavljali kao vlasnici parcela. Nakon potpisivanja kupoprodajnih ugovora, oštećeni je sa svog računa novac prebacivao na račune koje su u bankama otvorili S.T, A.R, M.Z. i I.D,a koji su oni potom podizali i delili sa ostalim osumnjičenima.

Policija je od osumnjičenih oduzela 27.500 evra, proisteklih iz krivičnog dela, falsifikovani notarski pečat, falsifikovanu dokumentaciju koja je korišćena za izvršenje krivičnog dela i računarsku opremu, navodi se u saopštenju.

J. Stanković

'