AKTUELNO

U toku je policijski uviđaj.

Šest osoba, od kojih četvoro dece starosti 15 i 16 godina iz Aleksinca, otrovano je plinom koji je iscurio iz gasovodne mreže u tom gradu, a prema prvm informacijama, gasovodna mreža je namerno presečena na dva mesta.

Pročitajte još: HOROR U KRUŠEVCU: Devojka (19) ISKASAPILA MOMKA (22)!

- N. N. lice namerno je na dva mesta preseklo gasovodnu mrežu u Ulici Karađorđa Petrovića. Radi se o već otkopanom vodu gasovoda na kojem je radilo preduzeće Jugorosgas. Gasovod je bio presečen na dva mesta i iscurila je značajna količina gasa. Policija je uradila uviđaj. Zaustavljeno je curenje gasa veoma brzo i nema opasnosti za građane. Uskoro će gasovod biti ponovo zatrpan - rekao je zamenik osnovovnog javnog tužioca u Aleksincu Ivan Mitrović.

Šestro dece primljeno je na Kliničku za dečje interne Kliničkog centra u Nišu u Nišu bolesti pod sumnjom da su se otrovali plinom. Dvoje odraslih je nakon pregleda u ambulanti klinike za endokrinologiju pušteno na kućno lečenje.

Foto: Pixabay.com

Dva dečaka i dve devojčice, primljeni su noćas pod sumnjom na trovanje gasom. Oni su se žalili na glavobolje i osećaj gušenja.

Prema nalazu dežurnih lekara nisu bili životno ugroženi.

- Pratimo njihovo stanje i na jutrošnjoj kontroli svi fiziološki parametri pacijenata bili su uredni - kaže dr Gordana Kostić sa Dečje interne klinike u Nišu.

#Aleksinac

#Bolnica

#Niš

#Trovanje

#deca

'