AKTUELNO

Pripadnici MUP RS u Banjaluci lišili su slobode dve osobe koje se dovode u vezu s oružjem pronađenim u Jajinicima nedaleko od kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Jedan od uhapšenih je Siniša M. (43).

On je uhapšen u Banjaluci po poternici MUP-a Srbije, a zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja ili promet oružja ili eksplozivnih materija.

Sumnja se da je povezan sa oružjem koje je nedavno nađeno kraj kuće premijera Aleksandra Vučića u Jajincima.  Siniša M. već je jednom hapšen u Beogradu jer je osam puta za 24 sata zatečen kako nadgleda dom premijera.

Radi se o osobi rođenoj 1973. godine, iz Šekovića (BiH), s prebivalištem u Beogradu.

On je bio pripadnik policije Republike Srpske i Srbije do 2009. godine, a poslednjih godina je u vezi s barsko-budvanskom kriminalnom grupom.

Ta osoba je i bivši pripadnik obezbeđenja Luke Đurovića, izvršioca najtežnih krivičnih dela, koji je ubijen 2013. godine. Đurović bio je u bliskoj vezi s Lukom Bojovićem.

Prilikom privođenja novembra prošle godine ta osoba se nalazila u vozilu „audi A8“ beogradskih registarskih oznaka, kružio je i osmatrao dom premijera Vučića u "Belvilu" na Novom Beogradu.

S. M.

'