AKTUELNO

Novosadska policija je uhapsila Gorana Cvijetića (41) iz Budisave koji je u ponedeljak uveče otet, piše 021.rs. On je osumnjičen za pokušaj ubistva biznismena Nebojše Tubića Žapca (57) 2012. godine i Tomislava Bokana 2013. godine.

Policija navodi da je prlikom rasvetljavanja svih okolnosti Cvijetićeve otmice, utvrdila da da je osumnjičen za pokušaj ubistva u maju 2012. godine, kada je, kako se sumnja, u bašti jednog ugostiteljskog objekta u Novom Sadu, vatrenim oružjem teško ranio pedesetsedmogodišnjaka iz Bačke Palanke, kao i da su utvrdili da je aktivirao ručnu bombu ispod Bokanovog parkiranog automobila u junu 2013. godine.

Tom prilikom, lakše je povređeno dvoje prolaznika i oštećeno desetak automobila.

Osumnjičenom, koji je nakon sinoćne otmice smešten u bolnicu zbog teških povreda, nakon hapšenja određen je pritvor do 48 sati.

Foto: houstondwi_photos via Foter.com CC BY SA

Podsetimo, Žabac je ranjen 9. maja 2012. godine dok je sedeo u kafiću "Aleksandar" na Grbavici. Policija je tada navela da traga za napadačem koji je iz automatskog oružja ispalio rafal u Tubića u trenutku dok je sedeo s prijateljima u bašti kafića-picerije.

Automobil Tomislava Bokana je raznet 27.juna 2013. godine na Grbavici kod kafića "Hogar". Iako je tada dat opis osobe koja je podmetnula bombu do danas nije bio identifikovan.

O razlozima zbog kojih je Cvijetić pokušao ubistvo Žapca i Bokana za sada nema nagoveštaja, kao i da li su ova dva dela povezana.

Cvijetić je u ponedeljak uveče otet na Detelinari i da su za to osumnjičeni Božidar Bosnić (51) i Nenad Stević (39), koji su od ranije poznati policiji. Savić je momak Teodore Kaćanski koja je ubijena u atentatu ispred zgrade u kojoj su živeli, a napadač do sada nije identifikovan.

#Hapšenje

#Istraga

#Novi Sad

#Otmica

'