AKTUELNO

Leš je bio u poodmakloj fazi raspadanja, a pronašli su ga rođaci.

Beživotno telo Nišlije S.L. (73), koji je kako se pretpostavlja preminuo pre tri meseca, pronađeno je u njegovoj vikendici u Donjem Vlasu kod Niša.

Pronašli su ga 23. aprila oko 15 časova rođaci, koji su krenuli u potragu pošto se S.L. dugo nije javljao na telefon.

Odmah su alarmirani policija i Više javno tužilaštvo koji su obavili uviđaj i naložili obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti. Prilikom uviđaja, kako nezvanično saznajemo, nisu uočeni tragovi koji bi ukazali da je smrt nasilna, ali će se tačan uzrok znati tek pošto stignu rezultati sa Zavoda za sudsku medicinu.

Sedeo je tu svakog jutra ispred kuće i pio kafu. Sin koji živi u Australiji ga je čuvao i izdržavao. Prošle nedelje je policija dolazila da ga traži ali nisu ga našli. Sin ga je zvao danima ali se nije javljao na telefon pa je zamolio jednog rođaka da ode u Prokuplje kod njegove sestre po ključeve od kuće. Kada je rođak otključao kuću i ušao, odmah je izleteo i povikao: “Eno ga mrtav na kauču”. Pozvao je odmah njegovog sina da mu javi da mu je otac mrtav a onda su odmah obavestili policiju koja je obavila uviđaj, kaže prva komšinica Ruža Aleksić.

Komšije kažu da S.L. koji je živeo sam u vikendici, nisu videli dugo. - Nismo ga videli sigurno tri meseca pa smo pomislili da je otišao kod rođaka, ili da ga je sin koji živi u Australiji odveo kod njega. Živeo je sam u vikendici, skromno. Nije imao penziju već mu je sin slao za hranu i troškove. Bilo nam je sumnjivo što ga nema ali smo mislili da je kod rođaka - kaže jedan od komšija Božidar Stamenković.

Na vikednici nisu uočeni tragovi obijanja niti nasilnog ulaska. Leš je prebačen na Zavod za sudsku medicine u Nišu gde će biti obavljena obdukcija radi utvrđivanja uzroka smrti.

#Niš

#Smrt

#vikendica

'