AKTUELNO

Marini Savić (34) iz Zaječara određen je pritvor od 30 dana zbog sumnje da je kuhinjskim nožem prošle nedelje ubila svoju blisku prijateljicu i komšinicu Mirjanu Kostić (49), a potom podmetnula požar kako bi zavarala trag.

Ovaj stravičan zločin dogodio se prošle nedelje u zaječarskom naselju Kraljevica, a kako nezvanično saznaju beogradski mediji, Marina je priznala da je u besu izbola drugaricu, ali ne i da ju je zapalila.

Savićeva je otkrivena, jer je jedan penzioner, iz susedne zgrade, instalirao kameru ispred ulaza, koja je zabeležila trenutke kada je osumnjičena ušla i izašla iz zgrade u kojoj je živela žrtva.

Nezvanično, motiv ubistva je koristoljublje. Po nepotvrđenim podacima, Kostićeva je nedavno prodala garsonjeru, kako bi školovala sina koji studira u Novom Sadu. To je ispričala Mariji Savić, koja ima privatnu firmu i navodno je poslovala s gubitkom.

Žena je počela da zapomaže, ali je to Savićevu još više razbesnelo. Nezvanično, komšinici je zadala više udaraca nožem, nakon čega je pobegla s lica mesta. U tom trenutku je sa šporeta, na kojoj je Mirjana kuvala ručak, žar pao na tepih, a vatra se ubrzo proširila po celom stanu.

Mirjana, teško ranjena, nije uspela da pobegne. Vatra joj je zahvatila više od 80 odsto tela i nanela joj opekotine drugog i trećeg stepena, od kojih je, uprkos brzoj intervenciji vatrogasaca, preminula u zaječarskoj bolnici.

Međutim, nakon obdukcije, ustanovljeno je da je nesrećna žena bila mučena. Policija je odmah krenula u potragu, a uvidom u kameru penzionera iz susedne zgrade, primećena je Marina Savić, koju je policija ubrzo lišila slobode i, uz prijavu zbog sumnje da je počinila teško ubistvo, uhapsila je.

#Nož

#Ubistvo

#Zaječar

'