AKTUELNO

Nakon eksplozije plinske boce, dečaka je plafon priklještio, a devojka je pronađena znatno kasnije.

U nedelju popodne oko 15:10 sati u Studeničkoj ulici u Nišu, kod broja 13 došlo je do strašne eksplozije, kada je eksplodrala plinska boca od koje je potpuno uništena kuća na ovoj adresi. Majka Nataša (48) je teško povređena, a blizanci, brat i sestra, Milan i Neda Pavlović (18) izgubili su život.

Kako su posvedočili očevici, brata je priklještio plafon koji je pao nakon eksplozije, i on je preminuo nakon nekog vremena. Devojku su našli posle. Deca su sa majkom bili u poseti u stanu na prvom spratu.

Boca je eksplodirala u stanu u prizemlju zgrade.

– Žena koja tu živi je pre nekoliko dana kupila tu bocu. Međutim, danima se osećao miris plina i pretpostavljamo da je nije dobro zatvorila ili je bila neispravna. Ona je rekla da bi znala da nešto nije u redu jer je hemičarka. Scena posle eksplozije je bila strašna, ta baka je sve vreme vikala da spasu decu – ispričala je Kosana Miligić.

Foto: Beta

Osim stradalih brata i sestre, povređeno je još četvoro ljudi, koji nisu u životnoj opasnosti, ali imaju prelome i opekotine.

– Oni su se nalazili na spratu kuće. Od strahovite eksplozije urušio se plafon i svi su propali u prizemlje. Hitna pomoć je nekako uspela da izvuče četvoro povređenih i da ih transportuje u Klinički centar, gde im je pružena medicinska nega. Majka blizanaca je u teškom stanju – pričaju naši sagovornici iz Ulice Milana Blagojevića.

Slavoljub Živanović, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Nišu, potvrdio je da su četiri osobe prebačene u bolnicu.

– Naš centar je primio poziv u 15:17 časova, a već u 15.20 časova prva ekipa Hitne pomoći bila je na mestu nesreće. Odmah potom stigla su još četiri naša vozila – rekao je Živanović.

#Nesreća

#Niš

#Plinska peć

'