AKTUELNO

Roditelji nestale devojčice Endre i Melinda Vitez na sve načine pokušavaju da dođu do istine.

Potraga za petnaestogodišnjom devojčice iz Sente Barbarom Vitez koja traje više od 100 dana još uvek nije donela jasne rezultate o njenom nestanku. Obala reke Tise koja se detaljno pretraživala nakon njenog nestanka od 25. novembra prošle godine, kratko je prekinuta zbog niskih temperatura koje su onemogućile svaku dalju pretragu obale i dna reke.

Nova potraga za devojčicom krenula je krajem februara, pošto je bila obustavljena zbog loših vremesnkih uslova.

Foto: Printscreen

- Čim su nam vremenski uslovi omogućili neometano kretanje duž obale, potraga je nastavljana. Uz pomoć trodimenzionalnog sonara pregledali smo obalu u dužini od nekoliko kilometara, od marine pa sve do mosta. U poslednjih nekoliko dana obilazimo obalu uzvodno i nizvodno, od stanice pumpe pa sve do Ade - rekao je Nandor Baranji, predsednik spasilačkog tima "Tisa" iz Sente.

Roditelji nesretno nastradale devojčice Endre i Melinda Vitez na sve načine pokušavaju da dođu do istine.

Prema njihovim tvrdnjama, devojčica se nije okliznula dok je sa društvom šetala duž mosta kobne večeri nakon 22 sata, od kada joj se gubi svaki trag. Nakon sastanka sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i Višim javnim tužiocem u Subotici Miroslavom Krkelićem, roditelji su dobili uvid u dokumentaciju, međutim oni zahtevaju da se istraga proširi i van obale reke.

#Barbara Vitez

#Tisa

#most

'