AKTUELNO

Nakon DNK analize tela poginulih će moći da se razdvoje i sahrane.

Supruga Dejana Kovačevića, koji je sa još trojicom kolega stradao u stravičnoj eksploziji koja se u utorak dogodila u Tehničko remontnom zavodu u Kragujevcu, izjavila je da, koliko god da je bilo teško kada je saznala da joj je suprug poginuo, ipak su svi osetili olakšanje kada sui z vojske saopštili da su pronađeni ostaci njegovog tela. Zapravo, samo su zvanično saznali ono što su znali još od utorka po podne - da je mrtav.

- Kad su nam saopštili vest, iz vojske su zatražili da uzmu briseve od Dejanovog brata Dalibora i roditelja radi DNK analize. Dejan je poginuo na istom mestu sa svojim kolegom Željkom Nikolićem i njihova tela su raskomadana. Zbog toga je bitno da se pomoću DNK analize razdvoje delovi tela njih dvojice - kaže potresena Ivana.

U porodici Željka Nikolića nisu bili voljni za razgovor s novinarima.

Foto: Printscreen

- Željko je bio samohrani otac. Ima dve ćerke, jedna ide u osnovnu, a druga u srednju školu. Mlađa je za tragediju saznala od nastavnice u školi. Bilo je veoma potresno, bukvalno je iskočila iz klupe kad su saopštili da se u fabrici u kojoj radi njen otac dogodila eksplozija - pričaju očajni rođaci.

Potpukovnik Miroslav Perišić sahranjen je juče uz najviše vojne počasti na Varoškom groblju u Kragujevcu. Perišićevoj supruzi Violeti, sinu Veljku i majci Zori saučešće su izjavili ministar odbrane Zoran Đorđević i visoki vojni zvaničnici.

Foto: Ministarstvo odbrane

- Govori malo, a čini mnogo. Ne preziri nijednog čoveka. Ne pravi sebi venac da bi sebe veličao. Nastoj da budeš čovek. Eto, takva je ljudina bio naš i vaš Miroslav, moj drug s Vojne akademije. A kakav je oficir bio, svedoče činjenice da je nosilac nekoliko vojnih odlikovanja i da je pored pet redovnih unapređenja zavredeo i vanredno ratno unapređenje u čin majora za ratne zasluge 1999. godine - rekao je pukovnik Milan Popović, komandant 250. raketne brigade.

- Voleo sam ovog čoveka, jer je on voleo narod. Kao oficir, naučio je da sluša. Zato je znao i da zapovedi - rekao je episkop šumadijski. Dok je sanduk sa telom oficira spuštan u raku, odsvirana je melodija pesme „Tamo daleko“.

I. P.

#Eksplozija

#Kragujevac

#Ministarstvo odbrane

#Sahrana

#Smrt

'