AKTUELNO

Drama u zemunskoj školi dogodila se na malom odmoru između 4. i 5. časa kada je devojča otišla u toalet i počela da vrišti.

U Osnovnoj školi u Zemunu učenica šestog razreda juče je pokušala da izvrši samoubistvo.

Nju su na podu školskog toaleta zatekle dve devojčice, a nekoliko minuta kasnije stiglo je osoblje i ostali učenici škole.

– Scena je bila jeziva, ona je ležala na podu i vrištala. Govorila je “Strah me je”, “Plašim se”, “Neću da živim”. Deca su se strašno uplašila, a sve to je trajalo više od pola sata. Ona je prebačena iz druge škole, gde je bila do petog razreda. Kod nas je od novembra prošle godine, ali možemo reći da nije spojila ni mesec dana redovne nastave, jer je morala da ide na terapije – kaže direktor škole Ilija Mirović.

Prebačena iz jedne u drugu školu

Devojčicu je majka rodila sa 16 godina, a otac dugo nije živeo sa njima, već u inostranstvu. Navodno, onda se ponovo vratio u Srbiju, jer majka “nije mogla da se izbori sa njenim ponašanjem”.  Roditelji redovno dolaze u školu, i interesuju se za svoje dete, pa je i u saglasnosti sa njima, posle pet godina u jednoj osnovnoj školi, prebačena u drugu, jer su mislili da će joj to prijati, tvrde profesori.

Foto: Telegraf

Nastavnici i njena razredna smatraju da ona nije osoba koja bi izvršila samoubistvo, pošto je veoma inteligentna.

– Neko ko vrišti i skreće pažnju na sebe, sigurno ne želi da se ubije, već šalje jasnu poruku “Spasite me”. Ona želi da je neko spase. Ranije je dolazila u školu sa izgrebanim rukama i navodila da je sekla vene, zatim je govorila da je popila neki otrov. Nažalost, sve to utiče na ostalu decu. Oni su uplašeni, ali je ne ignorišu, već žele da joj pomognu – pričaju nastavnici školi koji su zbog ovog slučaja zakazali sednicu.

N.P.

#Obesiti

#Zemun

#škola

'