AKTUELNO

Za sada nije poznato kojim je predmetom prerezao vrat.

Advokat optuženog Zorana Jeličića, Dragoljub Đorđević, kazao je za Pink.rs da se Jeličić oseća dobro i da povrede koje je sebi naneo nisu opasne po život.

Foto: Pink.rs/S. Milovanov

- Radi se o povredam koje nisu opasne po život. Jedini koji su na pravi način postupili u današnjem danu je obezbeđenje, koje je odmah reagovalo i sprečilo katastrofalne posledice. Trenutno se nalazi u jednoj od zdravstvenih ustavonova, ne znam u kojoj, i pruža mu se sva potrebna pomoć  - kazao je Dragoljub Đorđević advokat

Foto: Pink.rs/S. Milovanov

Kako su očevici našem novinaru rekli nije poznato kojim predmetom je sebe povredio. Dodaju da ga je spasila straža.

Svedoci ovog događaja kažu i da je drama trajala neko vreme, te da to niko nije očekivao od Jeličića.

- On je pokušao da traži izuzeće od više osoba. Pominjao je Joksović Nebojšu. Jeličić već deset godina tvrdi da iza ogranizacije ubistva Đedovića stoji Joksović Nebojšu. Ona njemu ne dozvoljava da to iznese. Njegov advokat je više puta rekao da mu se omogući da podnese zahtev za njeno izuzeće i on je onda izašao, tražio reč, upalio je mikrofon i rekao „Zbog toga što štitite Joksovića,evo vam“ i počeo da se seče. Obilno je krvraio.,Skočila je straža, mislim da ga je spasio šef straže -  rekao je jedan od svedoka.

Da podsetimo, Policija je uhapsila Zorana Jeličića iz Padinske Skele zbog sumnje da je ubio Željka Đedovića u Valjevu. Tada je hapšeno 9 članova kriminalne grupe koja se direktno dovodi u vezu sa tim ubistvom. U Okružnom sudu u Valjevu petorica osumnjičenih su i saslušani.

Danas u toku suđenje Valjevskoj grupi pred Specijalni sudom u Beogradu optuženi Zoran Jeličić posekao je sebe po vratu pred svima u sudnici.

Kako se saznaje, Jeličić se javio za reč, izašao za sudsku govornicu, i uz reči "Sada ću da se ubijem pred svima" iz džepa izvadio oštar predmet i posekao se po vratu.Stanje Jeličića još je neizvesno. "Valjevski klan" je 2009. godine u velikoj akciji policije uhapšen, teškog ubistva, zločinačkog udruživanja, nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda i nanošenja lakih i teških telesnih povreda, i iznude novca.

#Specijalni sud

'