separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

hronika

OBRT U SLUČAJU KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU: Poništena presuda od 13 godina medicinskoj sestri iz Subotice za ubistvo muža cijanidom


Potrebno je dodatno razjasniti određene činjenice?


Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je presudu Višeg suda u Subotici kojom je medicinska sestra I. Š. (59) iz tog grada osuđena na 13 godina zatvora zbog ubistva muža jer je, kako navode, potrebno dodatno razjasniti određene činjenice.

- Apelacioni sud je uvažio žalbu branioca okrivljene i smatra da je potrebno dodatno razjasniti određene činjenice i dokaze izvedene tokom prvostepenog postupka i na taj način u potpunosti utvrditi činjenično stanje. U skladu sa tim, Viši sud je zakazao novo pripremno ročište na kome će se odrediti dalja dinamika postupka i termini za glavni pretres - objašnjavaju u Višem sudu u Subotici. 

I. Š. je u martu ove godine osuđena na 13 godina zatvora zbog optužbe da je mužu, u prostorijama Opšte bolnice, u kojoj je i sama radila, ubrizgala cijanid i ubila ga. To se, prema optužnici, dogodilo u februaru prošle godine, kada je preminuli čovek, zbog bolova u stomaku, primljen u bolnicu. Neposredno pre nego što će biti otpušten kući, naglo mu je pozlilo i otkazale su mu vitalne funkcije. Njegova supruga je zatečena sa špricem, a obdukcija je utvrdila da je smrt nastupila usled trovanja cijanidom. 

Optužena je od početka procesa negirala da je ubila muža sa kojim je godinama živela u Horgošu, a njena odbrana je navodila da nijedna radnja nije potkrepljena činjeničnim dokazima. Odbrana je pokušavala da ospori dokaze i način na koji su oni uzeti, tvrdeći da nije urađen uviđaj i da su dva šprica, u kojima nije pronađen cijanid, na veštačenje doneta tri dana kasnije, a da se ne zna gde su uzeti, te da nije urađena DNK analiza da se utvrdi ko ih je koristio.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti