AKTUELNO

Ne prestaje maltretiranje Ivane Filipović koju je brutalno pretukao Đorđe Lacković u podstanarskom stanu u Novom Sadu.

Za Ivanu Filipović (22) iz Banovog Polja kod Bogatića, i dalje nema mira. Devojka koju je 12. marta u podstanarskom stanu u Novom Sadu, kako se veruje u nastupu ljubomore, brutalno pretukao momak Đorđe Lacković (24), dobija preteća pisma i SMS poruke sa nepoznatog broja telefona.

Policiji u Bogatiću Ivanin otac je prijavio preteća pisma, a sama Ivana SMS poruke.Iako veruju da će "autor" biti otkriven, pretnje su silno uznemirile devojku, ali i njenu porodicu koja se još oporavlja od onoga što se Ivani dogodilo pre više od pet meseci.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Porodica iščekuje skoro suđenje u novosadskom Osnovnom sudu, gde se vodi postupak protiv Đorđa Lackovića koji se tereti za nasilje u porodici.

- Na našu kućnu adresu su krajem avgusta stigla dva pisma sa pretećim porukama - priča nam Ivanin brat Ivan. Kako on kaže, prvo pismo je došlo 24. ili 25. avgusta, a nekoliko dana kasnije i drugo. Otac ih je pročitao i po onome što je ispričao, navodi se da Ivana uzme novac i da u zamenu odustane od tužbe, kao i da pazi šta će ispričati na suđenju. Još piše da uzme novac do 1. septembra, inače će biti svašta. U potpisu tih pisama stoji Petar Petrović.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Na Ivanin broj mobilnog telefona, prema tvrdnjama njenog brata, i pre i posle pisama, stizale su preteće poruke, i to u večernjim satima. Upućivana su joj upozorenja u smislu da pazi kuda ide i šta radi.

- Taman se malo psihički oporavi, a onda uslede ponovna uznemiravanja - ogorčen je Ivan ovim što se dešava njegovoj sestri i dodaje da njima novac nije potreban i da ne mogu da oproste ono što joj se dogodilo.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Inače, zbog višestrukih preloma rebara i probijene plućne maramice, Ivana je osam dana provela u bolničkoj postelji.

#Devojka

#Nasilje

#dečko

'