AKTUELNO

Po nalogu Trećeg tužilastva osumnjičenom M.L. (68 godina) određeno je zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da je izvrsio krivično delo polno uznemiravanje.

On je uhapšen zbog sumnje da je u OTC Novi Beograd pored svoje tezge u improvizovanoj kabini za probanje stvari više puta uhvatio za polni organ i poljubio u usta maloletnog MK. Nakon zadržavanja osumnjičeni će biti priveden na saslušanje, nakon čega će tužilaštvo predložiti određivanje pritvora, jer već raspolaže dokazima koji ukazuju na postojanje opasnosti da ce ponoviti krivično delo.

U Tuzilaštvu sumnjaju da je bilo još ovakvih slučajeva koji nisu prijavljeni, tako da pozivaju sve koji su imali slično iskustvo da to prijave policijskoj stanici Novi Beograd.

Inače, protiv osumnjičenog se već vodi postupak zbog izvršenja dva ista krivična dela. Postoji sumnja da je 20.6.2018. izvršio ovo delo na stetu maloletnog M.P. a 16.8.2018 na štetu 24 godišnje U.M.

Tada je osumnjičeni takođe zadržan, ali je odbijen predlog tužilastva da mu se odredi pritvor, kao i žalba tuzilastva na tu odluku. Veštaćenjem je tada utvrđena psihoorganska razgradnja ličnosti osumnjičenog sa tendencijom progresije u budućnosti.

To je trajno stanje koje se ne leči, ali on nije duševno bolestan. Uračunljiv je. U međuvremenu su Tužilastvu saslušali ranije ostecene koji su potvrdili navode prijave.

M. Mijatović

#Hapšenje

'