AKTUELNO

Viši sud u Nišu odredio je pritvor maloletnom N.Đ. (15) zbog sumnje da je hicem iz lovačke puške usmrtio sestru Jovanu Đorđević (19).

Višem sudu u Nišu je podnet zahtev Višeg javnog tužilastva za pokretanje pripremnog postupka sa predlogom za određivanje prirvora zbog krivičnog dela ubistva. Viši sud je odredio pritvor maloletniku zbog uznemirenja javnosti, visine propisane kazne i opasnosti da će uticati na svedoke, kaže portparol Višeg suda u Nišu Iva Popović.

Proslavio rođendan, pa ubio sestru

N.Đ. (15) hicem iz lovačke puške ubio je sestru Jovanu Đorđević (19) u porodičnoj kući u Svrljigu.

Tragedija se dogodila oko 13.30, a pretpostavlja se da je dečak nehotice, u igri, slučajno ranio sestru koja je ubrzo podlegla povredama.

- Maloletnik je uzeo oružje bez znanja roditelja. Želeo je da pušku, koju je njegov otac dan ranije nosio u lov. Ne zna se da li je dečak repetirao pušku ili je metak već bio u cevi. Metak je Jovanu pogodio u leđa i vrat - rekao je sagovornik.

Deda ubijene devojke Miodrag Mitić rekao je da nije čuo pucanj, ali je čuo vrisku dece.

- Pucanj nisam čuo, ali sam začuo vrisku dece i zapomaganje žena iz kuće moje ćerke Irene i zeta Jovice. Potrčao sam tao i video sam kako iznose moju unuku oblivenu krvlju - rekao je on.

Jovana je odmah prebačena u bolnicu, ali joj nije bilo spasa.

Nastradala devojka je prošle godine završila srednju Medicinsku školu i učila je norveški jezik jer je planirala da ide za Norvešku da radi.

Samo dan ranije, njen brat je proslavio rođendan.

N. Petričević

#Brat

#Svrljig

#Tragedija

#Ubistvo

#sestra

'