AKTUELNO

Zlatko Bat (61) je pet godina seksualno zlostavljao S.S I za to je dobio tri godine i dva meseca robije.

Kad je pušten iz pritvora do pravosnažnosti presude, napravio je žurku, priča ogorčeni Jovica S.

Jovica S. iz Kusatka kod Smedereva, otac maloletne S. S. (17) koju je rođak Zlatko Bat (61) seksualno zlostavljao od njene šeste do 11. godine, ogorčen je što je pedofil dobio samo tri godine i dva meseca robije! Njegova ćerka će, kaže, celog života patiti zbog trauma, a Zlatko je napravio žurku uz vatromet i petarde kad je pred Novu godinu pušten kući do izricanja pravosnažne presude!

Nakon što je Batu u decembru izrečena prvostepena presuda, Jovici je ostalo samo da se nada da će posle žalbi, na višoj sudskoj instanci, pedofil dobiti drastično veću kaznu.

- Prvostepena presuda je sramotna! Monstrum je pet godina zlostavljao moje dete na najgori i nagnusniji način. Kad biste samo čuli od nje šta joj je sve radio, koje su to gadosti. To je strašno! Dobio je samo tri godine, a za to zlodelo malo je i doživotna - žali se otac nesrećne devojke.

OSTAJE KOD KUĆE

Odlukom suda Zlatko Bat neće biti vraćen u pritvor, već će ostati kod kuće uz "nanogicu"

Maloletna S. S. bila je žrtva seksualnog zlostavljanja svog rođaka iz istog mesta od 2006. do 2011. godine, ali ono što je proživljavala otkrila je tek prošle godine, i to nadležnima u školi. Zlatko je nesrećnu devojku terao da ga oralno zadovoljava, dodirivao ju je po intimnim delovima tela i zahtevao da i ona njega dodiruje.

Jovica kaže da nikad ranije nije ni posumnjao da muž njegove sestre od strica radi takve grozote njegovoj ćerkici.

- Ko se nadao da rođak može tako nešto da uradi detetu! Mi smo Zlatkovu decu voleli, a moje dete je kod njega zlostavljano! Sve je pred sudom utvrđeno! I moj sin je bio svedok, rekao je da ih je jednom zatekao i to su na sudu uzeli u obzir. A posle svega, ovako malu kaznu da dobije?! Zlatko ima pare, ima sve, šta je sve tu rađeno, kako je ta presuda doneta, nije mi jasno - kazao je Jovica.

On tvrdi da im nije bilo nimalo prijatno kada je Zlatko, nakon prvostepene presude, uoči Nove godine pušten iz pritvora.

- On je izlazio iz kuće, išao kod moje rođene sestre, šetao se... Kao da se ništa nije desilo! Onog dana kad je pušten iz pritvora proslavljao je uz rakete i petarde svoju pobedu! Šta je proslavljao? Zlostavljanje mog deteta? Ja sam to tako shvatio! Od kada se vratio, mojoj ćerki je bilo nezgodno i da prođe pored njegove kuće. Nije smela da ide sama ulicom ili je išla drugim putem. Na sreću, nisu se sreli. Zlatko mora biti u zatvoru! - ističe nesrećni otac.

On dodaje da se njegova ćerka teško oporavlja od grozota koje je preživela. Po preporuci nadležnih, vodiće je kod psihijatra.

On dodaje da se njegova ćerka teško oporavlja od grozota koje je preživela. Po preporuci nadležnih, vodiće je kod psihijatra.

- Zakazaćemo pregled od ponedeljka... Da probamo da ublažimo ono što je proživela svih ovih godina. A bila je mala i bolešljiva, jedva sam je podigao. Vodio sam računa o deci, to mogu da potvrde svi, i u obdaništu, i u školi i u Centru za socijalni rad - tvrdi Jovica, koji je u vreme kada je S. S. zlostavljana bio samohrani otac, pošto se 2004. razveo od supruge, majke svoje dvoje dece.

Tužilaštvo se pre mesec dana žalilo na odluku suda da Zlatko Bat na slobodi čeka pravosnažnu presudu. Međutim, Viši sud u Smederevu je u četvrtak odlučio da ga ne vraća u pritvor, već mu je određena mera zabrane napuštanja stana u kojem boravi, uz meru elektronskog nadzora (kućni pritvor).

Ova mera, kako nezvanično saznajemo, može da traje dok za njom ima potrebe, a najduže do pravosnažnosti presude.

J. Stanković

#Pedofil

#Suđenje

#devojčica

'