separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

crna-hronika

DEČAKA (7) UDARIO GROM, OTAC OČAJAN: Vikao sam mu da se probudi, da ne ostavlja tatu, da izdrži još malo... Ali, nije mogao


Pavle I. nastradao u dvorištu porodične kuće u naselju Skrobara. Munja ga udarila u nogu, ali je mališan neko vreme bio svestan. Preminuo na putu do bolnice.


Sedmogodišnji Pavle I. poginuo je u nedelju uveče u naselju Skrobara kod Pančeva, kada ga je u dvorištu porodične kuće udario grom. Dečak je neko vreme davao znake života, ali je preminuo na putu do bolnice i to ocu na rukama!

Prema rečima Perice Gavazovića, koji pored Pavla ima još troje maloletne dece, mališani su preksinoć, skoro do 21 sat bili napolju i igrali se u dvorištu tamošnje ciglane, uz koju se nalazi njihova kuća.

- Zbog snažnog nevremena koje je zahvatilo ovaj kraj, vetra, kiše, munja i grmljavine, supruga je otišla po njih i rekla im je da uđu unutra. I, zaista, žena i troje dece su se sklonili, a Pavle se zadržao napolju, u blizini oronule šupe - priča Perica.

Kako ga nije bilo, roditelji su se zabrinuli.

- Nevreme je besnelo napolju, a ja sam čuo kako je nešto jako udarilo nadomak kuće. Mislio sam da je grom pogodio obližnje stablo. Istrčao sam bos napolje i video Pavla kako leži na betonu, držao se za nogu i kazao mi da ga je tu "opalio grom". Plakao je i dovikivao pomoć. Pritrčao sam detetu, koje je počelo da gubi svest. Uplašio sam se i odmah pozvao Hitnu pomoć - priča otac.

I zaista, ubrzo je stiglo vozilo, kaže nesrećni otac.

- Uneli su dete unutra, a ja sam pošao sa njima u bolnicu. Bio je živ, ali u nesvesti. Molio sam ga da otvori oči. Vikao sam mu da se probudi, da ne ostavlja tatu... Da izdrži još malo... Ali, nije mogao. Umre mi dete na rukama, samo stotinak metara od bolnice - priča Perica, brišući suze.

Majka Emina plače. Kaže da ne veruje da se sve ovo dogodilo, da je izgubila sina u sekundi. Svija ostalo troje dece uz sebe. Ne može više, i sa suzama ulazi u kuću. U dvorište ispred došli su rođaci i prijatelji porodice. Kažu, čuli su tužnu vest. Hoće da im se nađu, da pomognu:

- Učinićemo sve što možemo, ali svesni smo da roditeljima niko od nas ne može da vrati dete. Prosto da čovek ne poveruje! Pa, još pre nekoliko dana, video sam Pavla kako trči, igra se bezbrižno sa bratom i sestrama. A sad ga više nema! Velika tragedija za porodicu kakva je Peričina. Siromašni su, ali radni i pošteni, uvek hoće da pomognu.

Telo sedmogodišnjeg Pavla I. poslato je na obdukciju u Institut u Kovin. Nakon toga, znaće se sa sigurnošću da li je zaista dečak preminuo od posledica udara groma, ili je pak, smrt nastupila zbog nekog drugog razloga. Nakon toga, biće određen termin sahrane.

Prema rečima oca, nesrećni dečak se izuzetno plašio grmljavine. - Moj Pavle se tresao svaki put kada sevne i odjekne grom, a na kraju je od toga i stradao - sa nevericom priča Perica.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti